Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İlk ziyaret KKTC’ye…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Mayıs seçimlerinde yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesinin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Mayıs seçimlerinde yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından ilk yurtdışı ziyaretini bugün  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) yapıyor.

Özel uçak “TUR” ile saat 13.00’te KKTC’nin başkenti Lefkoşa’ya giden Erdoğan’ı, Ercan Havalimanı’nda KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan Ünal Üstel ile diğer yetkililer karşıladı.

Ntv’nin haberine göre, Erdoğan, havalimanının ardından ilk olarak Lefkoşa’daki Atatürk Anıtı’na geldi. Anıta çelenk bırakan Cumhurbaşkanı Erdoğan, saygı duruşunun ardından anıt özel defterini imzaladı.

Erdoğan, daha sonra KKTC Cumhurbaşkanlığı’na geçerek mevkidaşı Ersin Tatar ile bir araya geldi.

İki lider, görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’den kablo yoluyla Kuzey Kıbrıs’a elektrik sağlanması ele alındı. Bununla Kuzey Kıbrıs’ta elektrik kesintisi diye bir şey kalmayacaktır. Kıbrıs meselesi ve Doğu Akdeniz meselelerini değerlendirdik. Kıbrıs Türk’ü asla azınlık olmamıştır, olmayacaktır. Müzakere masasına geri dönülecekse bunun yolu KKTC’nin tanınmasından geçmektedir.” dedi.

İlk ziyaretin KKTC’ye olmasının anlamının çok büyük olduğunu söyleyen Tatar, Türkiye’nin desteğine teşekkür etti. Tatar, “Biz yeni siyaseti sonuna kadar sürdürme niyetindeyiz. Artık eskiye dönemeyiz. Ana vatanın desteğiyle yeni siyasetimizin temeli eşit haklarla yönetimdir.” ifadelerini kullandı.