Hatimoğulları’ndan toplu elektrik faturasına tepki…
  • OLAY NET
  • Gündem
  • Hatimoğulları’ndan toplu elektrik faturasına tepki…

Hatimoğulları’ndan toplu elektrik faturasına tepki…

ABONE OL
6 Haziran 2023 18:34
Hatimoğulları’ndan toplu elektrik faturasına tepki…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olaynet– Yeşil Sol Parti Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, depremzedelere kesilen ve on binlerce TL’yi bulan/aşan elektrik faturalarına ilişkin açıklama yaptı.

YSP’li Hatimoğulları açıklamasında, deprem bölgesinde yaşayan yurttaşların üç ay boyunca ertelenen elektrik faturalarının, bu sürenin dolmasının ardından toplu bir şekilde istendiğini belirterek tepki gösterdi.

Hatimoğulları, tepkisinde şu sözlere yer verdi:

“Hataylı yurttaşlar tarafından bizzat kendisine iletilen elektrik faturalarının on binlerce TL’yi bulduğunu ifade etmiştir. 15 bin TL elektrik faturası kendisine iletilen bir depremzede yurttaşın, engelli çocuğu ile yaşadığını ve eve dahi henüz geçmediğini, istenen şekilde tek seferde ödeme yapmasının imkansız olduğunu söylediğini aktarmıştır.

Hatay ilinin tamamı ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde bulunan faal ve kullanılabilir durumda olan iletimden bağlı, orta gerilimden bağlı sanayi abone grubundaki ve orta gerilimden bağlı “kamu ve özel hizmetler sektörü ile diğer abone” grubundaki elektrik tüketicileri haricindeki elektrik tüketicilerinin fatura tutarlarının 31.05.2023 tarihine kadar ertelenmesi ve 2023 yılı Haziran ayı itibariyle oluşacak faturaların fatura döneminden itibaren gecikme zammı olmaksızın eşit taksitlerle 6 ayda tahsil edilir.”  İfadelerinin yer aldığı 21 Mart 2023 tarihli 6974 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararını hatırlatmıştır.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP