Tarımda sorunlar derinleşiyor…

Tarımda sorunlar derinleşiyor…

ABONE OL
5 Mayıs 2023 11:59
Tarımda sorunlar derinleşiyor…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ADANA/ Olaynet– Seçim çalışmalarını sürdüren CHP Adana Milletvekili ve Adayı Ayhan Barut, tarım ve çiftçi örgütlerini ziyaret edip halk iktidarı için destek istedi.

Tarımda yaşanan sorunları ele alıp çiftçilerin sorunlarını, isteklerini, önerilerini dinleyen Ayhan Barut, sürdürülebilir tarımsal üretim için önerilerini de paylaşarak şunları söyledi:

“Tarımda maalesef AKP iktidarı eliyle sorunlar gün geçtikçe daha da derinleşiyor. Bakın, mazot fiyatları aldı başını gitti, gübreden tohuma, zirai ilaçtan elektrik bedeline kadar her şey fahiş biçimde zamlandı. Biliyoruz ki tarımsal üretim planlamasının olmaması, sürdürülebilir strateji yoksunluğu, tarıma ve çiftçiye yeterli destek verilmediği için sorunlar sürekli olarak derinleşiyor. AKP tarım ülkesi olan Türkiye’yi ithalat cennetine çevirdi. Gıda egemenliğimizi tehlikeye soktular. Az kaldı, bu sorunların hepsini aşacağız. Bu yanlış politikalar son bulacak, halkın iktidarında ülkemiz tarım ve hayvancılıkta kendi kendine yetecek hale gelecek. Tarımda devrim yapacağız hep beraber. Köy ve kırsal alanda ziraat mühendisinden veterinerine, ziraat teknisyeninden teknikerlere değin atama ve görevlendirmeler yapacağız. Türkiye, üreten, ürettiğinden kazanan bir ülke olacak. Üretim ve üretici desteklenerek sorunlara çare bulacağız. Ülkemiz kazanacak, çiftçimiz rahat nefes alacak, tüketici refaha kavuşacak. Tüm bunları kısa sürede başaracağız.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP