CHP’li Ağbaba’dan Selahattin Gürkan’a tepki…
  • OLAY NET
  • Gündem
  •  CHP’li Ağbaba’dan Selahattin Gürkan’a tepki…

 CHP’li Ağbaba’dan Selahattin Gürkan’a tepki…

ABONE OL
23 Mayıs 2023 18:19
 CHP’li Ağbaba’dan Selahattin Gürkan’a tepki…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olaynet– CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, depremi insanların azgınlığına bağlayan Malatya Anakent Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a sözlerinden dolayı tepki gösterdi.

Ağbaba, tepkisinde şu sözlere yer verdi:

“Diyor ki deprem insanların azmasından dolayı oldu. Allah sana akıl, fikir versin Selahattin Gürkan. Sevgili Malatyalılar, artık lütfen Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a laf söylemeyin, onu eleştirmeyin. Çünkü kendisi Türkiye’ye Malatya’nın reklamını yapıyor. Biliyorsunuz kullandığı cümlelerle Malatya bütün Türkiye’nin gündemine gelmişti. Ne demişti kendisi; ölülerimizi güzel gömüyoruz. Kendisi şimdi ne diyor? Diyor ki deprem insanların azmasından dolayı oldu. Allah sana akıl, fikir versin Selahattin Gürkan.

Değerli arkadaşlar kim azmış acaba, hep birlikte bakalım. Yeşilyurt Belediye başkanı Mehmet Çınar mı azmış acaba. Bu konutlar 6 ay önce yapıldı. Ya da 2020 depreminde ağır hasardan hafif hasara çevrilen binalar çöktü, insanlar öldü Malatya’da. Acaba azanlar o ağır hasarlı binaları hafif hasara çevirenler değil mi? Azanlar Malatya’da Bostan başında 15 katlı binalara ruhsat verenler değil mi?

Enkazın altında kalan ölen, çocuklarımızın suçu günahı nedir. Değerli Malatyalılar bu açıklama bizi derinden üzmüştür. Bu açıklama Malatya’da depremde hayatını kaybedenlere, iş yerlerini, evlerini kaybedenlere büyük hakarettir. Bu açıklamayı yapanları sizlerin vicdanınıza havale ediyorum.

Ne diyor belediye başkanı bu konutların yıkılmasının sebebi betonu insanların sulamamasından kaynaklı diyor. Değerli Malatyalılar işte bu anlayış, bu liyakatsizlik ve bu vasıfsızlık Malatya’yı yerle bir etti. Değerli hemşirelerim sizden rica ediyorum; sizler bu liyakatsizliğe, vasıfsızlığa mecbur değilsiniz, mahkûm değilsiniz. Sizi bu vasıfsızlara mahkûm edenlere 28 Mayıs’ta lütfen oy vermeyin.”

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP