Aksakal’a büyük tepki! 

Aksakal’a büyük tepki! 

ABONE OL
7 Nisan 2023 21:51
Aksakal’a büyük tepki! 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olaynet– DSP genel başkanı Önder Aksakal’ın AKP listelerinden seçime gireceğini açıklamasının ardından, partinin etkili isimlerinden sert tepkiler gelmeye başladı.

Eski DSP’li bakan ve milletvekillerinden Kemal Kılıçdaroğlu’na destek sayısı 74’e ulaşırken, DSP’yi uzun yıllar yurt dışında temsil eden eski parti meclisi üyesi Mehmet Canbolat da Aksakal’ın açıklamasını kınadıklarını belirterek “DSP’li yurtseverler” adına basın açıklaması yaptı.

Canbolat, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Türkiye Kamuoyu’na İnanmış Bir Çağrıdır Bu! Önlenemez Haklı Bir Çığlıktır Bizimkisi… Biz; merhum Bülent Ecevit’in çizgisinde dünyayı okumaya çalışan ve Avrupa ülkelerinde yerleşik Demokrat Sol Partili yurtseverler olarak,

Anayurttaki siyasi gelişmeleri, giderek ürkütür boyutta artan politik gerginliği büyük bir kaygı ve üzüntüyle izliyoruz.

Ülkemizin yarınları açısından oldukça sakıncalı bulduğumuz bu mevcut tablo ve toplumsal ayrışımın verdiği üzüntü, yüreklerimize yetmiyormuş gibi, DSP kanadında içimizi kanatan bir gelişmeyi de büyük esef ve tepkiyle karşılıyoruz.

Yaklaşan 14 Mayıs seçimlerinde, hem de „beklenen, özlenen değişim“ eksenli umudumuzun iyice yeşerdiği şu günlerde, Demokratik Sol Parti-DSP karar üst organı Parti Meclisi’nin verdiği „diğer partilerle görüşmeler yapma“ gibi iyiniyetli bir kararını, yetki gaspına dönüştüren Genel Başkan Önder Aksakal’ın „Cumhur İttifakı listesinden seçimlere giriyoruz.“ şeklindeki destek açıklamasını şiddetle protesto ediyoruz.

Bu keyfi tavır, Ecevit’in bizlere yansıttığı „ilkeli siyaset’ anlayışından çok uzaktır ve çok sinsi, ucuz bir hesaptır. Birkaç sandalye uğruna, merhum ebedi liderimiz Bülent Ecevit’in kemiklerini şu anda yattığı toprakta sızlatan ve PM kararını hiçe sayarak, örgüt eğilimini tamamen görmezden gelen Aksakal’ı, derhal görevinden istifaya davet ediyoruz. Hem de asla vakit yitirmeden…

Çünkü bu tavır, asla affedilemeyecek bir ihanettir. Merhum büyüğümüz ve ebedi siyasi liderimiz Ecevit’in, gerek yurtiçinde gerek yurtdışındaki „Akgüvercinler“inin, bir „Anka Kuşu“ misali, kendi küllerinden çok yakında yeniden doğacağını, ayağa kalkacağını kimseler unutmasın.

Buradan ilan ediyoruz. Ecevit’e inanmış ve geride emanet bıraktığı siyasi mirasına onurla sahip çıkmayı ilke edinmiş, gerçek Demokratik Solcular, Önder Aksakal’ın ve O’nu yönlendiren perde arkasındaki zatların yol açtığı bu tarihi utanç gününü, kötü bir reklam arası olarak tüm dünyaya gösterecektir. Bu yakındır. Hiç kimse bu yeminden kuşku duymasın.

Aksakal zihniyeti, bu parti için artık karanlık bir dönemdir ve bundan böyle tarihin bir köşesinde, işte bu “utanç gölgesi” olarak anılacaktır. Uyanan, ayağa kalkan „Akgüvercinler“in anlayışı, tepkisi ve kararlılığı ise, bu partinin gerçeğidir, umududur, geleceğidir. Kimse merak etmesin; yakın gelecek bunu gösterecektir.

Güneşimizin gölgelenmesine, nefesimizin boğulmasına, mavi yüreğimizde kanat çırpan akgüvercinin onurlu kanadının kırılmasına asla, ama asla izin vermeyeceğiz. Bu bağlamda, partimizin, yuvamızın, baba ocağımızın kirli emellere alet olmasını asla kabul etmiyor ve tepkimizi, sözkonusu bu açıklamamız ile tarihe not düşmek istiyoruz. Vicdanımız, vicdanını üç beş sandalye ile kirletenlere karşı hep rahat olacaktır. Gerçek Demokratik Solculara yakışan da budur…”

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP