Çukurova’da yapılara yükseklik sınırı geliyor!

Çukurova’da yapılara yükseklik sınırı geliyor!

ABONE OL
2 Mart 2023 13:14
Çukurova’da yapılara yükseklik sınırı geliyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ADANA/ Olaynet– Çukurova Belediye Meclisinin mart ayı oturumunda yapıların emsalinin değişmeksizin yüksekliklerinin sınırlandırılması, yeni yapılarda asma ve çekme kat yapılmasının yasaklanması, binalarda bodrum otoparkı ve zemin etüdü yapılmasının zorunlu olmasını kapsayan madde görüşüldü.

Başkan Soner Çetin, amaçlarının yurttaşlara güvenli yaşam alanları oluşturmak olduğunu belirterek, açıklamasında “İmara yeni açtığımız Şambayadı-Kabasakal bölgesinde yükseklik sınırı getirmiştik. Şimdi bunu daha da sınırlandırıyoruz. O bölgede 5 kata kadar izin vereceğiz. İlçede çok az bölgede kalan 2.4 yoğunlukta ise en fazla 10 kat yapılabilecek. Yeni imara açılan bölgeler 3 ve 5 olacak. Ayrıca kolon kesme gibi bina güvenliğini tehdit eden yanlışların yapılmaması için asma ve çekme kat yapımını engelleyeceğiz. Bunun yanından almak istediğimiz bir başka önlem ise bodrum otoparklarını zorunlu hale getirmek ve bunun istisnalarına izin vermemek olacaktır. Zemin etüdü de zorunlu hale gelecek” sözlerine yer verdi.

Gündem maddesi meclis üyelerinin tamamının onayı ile oy birliği ile ilgili komisyonlara gönderildi. Meclisin komisyon kararını kabul etmesi durumunda Çukurova Belediyesi konuyu en kısa sürede Anakent Belediye Meclisinin onayına sunacak.

Çukurova Belediye Meclisinde maddenin kabulü dolayısıyla tüm meclis üyelerine teşekkür eden Başkan Çetin, “Meclisimiz bugün tarihi bir karar almıştır. Amacımız vatandaşlarımıza güvenli yaşam alanları oluşturmaktır” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP