Yeni Zelanda Başbakanı Ardern “yeter” dedi!

Yeni Zelanda Başbakanı Ardern “yeter” dedi!

ABONE OL
20 Ocak 2023 12:09
Yeni Zelanda Başbakanı Ardern “yeter” dedi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“Dünyanın en genç kadın başbakanı” olarak anımsanan, 2017’de 37 yaşında Yeni Zelanda Başbakanı seçilen Jacinda Ardern, şubatta görevi bırakacağını duyurdu.

Açıklamada Ardern’in, 7 Şubat’a dek Başbakanlık görev ile İşçi Partisi liderliğini bırakmış olacağı belirtildi.

Duvar’da yer aşan habere göre, 14 Ekim’de ülkede genel seçimler yapılacak. Seçimlere kadar ülkede görev yapacak Başbakan’ı belirlemek için İşçi Partisi’nde oylama gerçekleşecek. Ülkedeki yaz tatili boyunca atacağı adımlara karar vermeye çalıştığını söyleyen Yeni Zelanda Başbakanı, görevi sürdürmek için “yeterli gücü kalmadığını”, ayrıca “zorlayıcı geçen 6 yılın kötü etkileri olduğunu” dile getirerek, “Ülkenize barış zamanında liderlik etmek bir şey, kriz sırasında onlara liderlik etmek başka bir şey” sözlerini kullandı

Jacinda Ardern, Covid-19 salgını, 2019’da Christchurch’teki 50 kişinin öldüğü saldırılar ile yanardağ patlaması gibi olaylarla geçen çalkantılı iktidar döneminde sergilediği liderlikle öne çıkmıştı. Ancak muhalifleri, Ardern hükümetinin yoksulluğu azaltmakta başarılı olamadığı argümanını hep gündemde tuttu. Özellikle çocuk yoksulluğunu azaltmak, 2017’de iktidara geldiğinde, Ardern’in başlıca vaatlerinden biriydi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP