Mevsimsel grip için “maske” salık verildi…

Mevsimsel grip için “maske” salık verildi…

ABONE OL
27 Aralık 2022 12:35
Mevsimsel grip için “maske” salık verildi…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ADANA/ Olaynet– Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Ahmet Suntur, bu dönem mevsimsel gribin çok daha şiddetli geldiğini geldiğini ileri sürerek toplu yaşam alanlarında herkesin maske takmalarını, kalabalık ortamlarda bulunmamalarını, korunma kurallarına uymalarını salık verdi.

Dünya genelini olumsuz etkileyen Kovid-19 virüsünden korunmak için takılan maskenin, izole yaşam ile sağlanan hijyenin mevsimsel grip olgularını en aza indirdiğini anımsatan Suntur, şunları söyledi:

“Geçtiğimiz salgın sürecinde varlığı en aza inen mevsimsel grip, bu dönem daha şiddetli hale gelmiştir. Yaptığımız gözlemlerde ilaçla yada ilaçsız bir hafta da geçen mevsimsel grip, artık daha uzun sürmekte, gribe yakalanan kişilerin yaşam kalitesini düşürmektedir. Bu yüzden toplu yaşam alanlarında herkesin korunma yöntemlerine uyması gerekmektedir. Okul servislerinde, tenefüslerde, otobüs, metro, devlet dairelerinde kısaca kalabalık olan her yerde en etkili koruyucu yöntem olan maske mutlaka takmalıdırlar. Sık ve etkili el yıkama alışkanlığı gibi hijyenik kurallara uymalılar. Yeterli taze ve doğal sebze ve meyve tüketmeliler. Bol sıvı tüketmeliler. Evler sürekli havalandırılmalıdır. Mümkünse selamlaşma ile yetinmeli, öpüşmemeye özen gösterilmelidir.”

Dr. Ahmet Suntur, soluk alma zorluğu, yüksek ateş, boğazda yanma duygusu, yutarken ağrı, az rastlanan kusma, geçmeyen öksürük, burun tıkanıklığı, burun akıntısı, baş ağrısı, aşırı halsizliğin gribin belirtisi olduğunu vurguladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP