“Medeni olmanın yolu camilerden geçiyor!”

“Medeni olmanın yolu camilerden geçiyor!”

ABONE OL
19 Kasım 2022 11:23
“Medeni olmanın yolu camilerden geçiyor!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ümraniye Müftülüğü’nün yaptırdığı Altınşehir Mahallesi’ndeki Hacı Reşit Kakı Camii’nin açılışında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “İslam şehirlerinin medeni olmasının yolu camilerden geçiyor. Şehirlerimiz camilerle süslenmeli, camisi olmayan mahalle kalmamalı” diye konuştu.

Erbaş’ın konuşmasının öne çıkanları şöyle:

“İslam şehirlerinin medeni olmasının yolu camilerden geçiyor. Şehirlerimiz camilerle süslenmeli, camisi olmayan mahalle kalmamalı. İstanbul’un süsü minareleri, kubbeleridir. Minaresiz, camisiz şehir ruhsuz bir şehirdir.

Mahallemizin gençleri çocukları burada olacak hocalarımız onları bekliyor. Camilerimizi gençlerimizle çocuklarımızla süslemeyiz. Ellerinden tutup onları camiye getirmeliyiz. Eğer okuldaysalar bu doğru değil ezan okunduğu zaman gençlerimiz gitsin.

Cuma günleri 2 saat kadar izinleri var. O yaşlarda alışsınlar. Hocalarımız bütün camilerde namaz öncesi ve sonrası kuran, tefsir dersleri veriyor. Verilen emekler boşa gitmesin.

Camilerimiz sadece ezan okunup namaz kılındıktan sonra kapısı kapanan yerler olmasın. İçini okul haline getirelim. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun, cumanız kabul olsun.”  

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP