“Kadınlar kavgaların ezileni oldu!”

“Kadınlar kavgaların ezileni oldu!”

ABONE OL
24 Kasım 2022 13:00
“Kadınlar kavgaların ezileni oldu!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olaynet– DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İstanbul’da partisinin kadın ve eğitim politikaları başkanlıklarının düzenlediği toplantıda konuştu.

Sözlerine Öğretmenler Günü’nü kutlayarak başlayan Babacan’ın konuşmasının öne çıkanları şöyle:

“Ulvi hedeflerle andığımız öğretmenlerimizin sıkıntılarla boğuşmasına razı gelmeyeceğiz. Öğretmenlik mesleğinin saygınlığını ve cazibesini hem maddi hem de manevi yönden artırmak zorundayız.

Türkiye ne zaman zengin, mutlu ve adil bir toplum olacak, biliyor musunuz? Kadınların hayatı kolaylaştığı zaman. Kadın-erkek eşitsizliğini yıktığımız zaman.

Çağdaşlık tartışmaları kadının konumu üzerinden yapıldı. ‘Geleneksel’ olan ile ‘modern’ olan, birbirleriyle kadının konumu üzerinden kavga etti. Laiklik, kadının kıyafeti üzerinden tartışıldı. 28 Şubat döneminde, başörtüsü bahane edilerek, kadınlar eğitim ve çalışma hayatından uzaklaştırıldı. Kadınlar, uzun yıllar süren ayrımcılığa ve haksızlıklara maruz kaldı. Kadınlar on yıllar boyunca, siyasi kavgalarda koçbaşı olarak kullanıldı. İstanbul Sözleşmesi bir gece yarısı terk edildiğinde, süreç yine kadınlar hiçe sayılarak siyasi hesaplar üzerinden yürütüldü.

Kadınlar, bu kavgaların ezileni, kaybedeni, kurbanı oldu. Oysa kadınlar, eşit ve özgür bir yaşam istiyor.

Kadına yönelik şiddeti kınıyorum. Kadınlara dayanışma duygularımı iletiyorum.

Güçlü olmak, şiddete karşı çıkmaktır. Güçlü devlet de şiddeti uygulayanın değil, şiddete maruz kalan kadının yanında durur.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP