Üretici büyükbaş hayvan aşısı için ödeme yapıyor! 
  • OLAY NET
  • Gündem
  • Üretici büyükbaş hayvan aşısı için ödeme yapıyor! 

Üretici büyükbaş hayvan aşısı için ödeme yapıyor! 

ABONE OL
22 Ekim 2022 11:04
Üretici büyükbaş hayvan aşısı için ödeme yapıyor! 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

OLAYNET– CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, hayvan hastalıklarıyla ilgili aşının ücretiz olduğu söylenmesine karşın üreticilerin büyükbaş hayvan aşısı için ödeme yaptıklarını söyledi.

Bakanlık tarafından şap, brusella, çiçek hastalıkları için hayvanlara uygulanan aşıların her biri için veterinere yüksek miktarda ödeme yaptıklarını anlatan üreticiler, “bakanlık ücretsiz olduğunu açıklamasına rağmen veteriner ücret talebinde bulunuyor. 300 hayvanı olan bir yetiştirici yaklaşık 200 bin lira aşı parası ödüyor. Bu paraların nereye gittiğini bilmiyoruz” dedi.

Hayvancılıkla ilgili sorunların çözülmesi, çiftçi gönencinin sağlanması için desteklemelerin yapılması gerektiğine dikkat çeken CHP’li  Gürer, bu konularda düzenleme yapılmaması durumunda ülkemizin tarımsal üretimde dışalımcı bir kafaya teslim olacağını vurguladı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Çiftçiye destek olunursa, besiciler de süt inekçiliği yapanlar da hayvanlarına bakar ve Türkiye kalkınır; et ve süt fiyatları düşer. Önemli olan besicilik ve süt inekçiliği yapanlara gerekli desteklerin sağlanmasıdır” şeklinde konuştu.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP