“Siz çapulcu olarak dolaşanlardan mısınız?”

“Siz çapulcu olarak dolaşanlardan mısınız?”

ABONE OL
1 Eylül 2022 17:05
“Siz çapulcu olarak dolaşanlardan mısınız?”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20 bin öğretmen atama töreninde konuşurken, Ankara’da eğitimde yaşanan sorunlara ilişkin basın açıklaması yapmak isteyen özel okul öğretmenleri için “Siz eğitim-öğretim mimarı mısınız, yoksa çapulcu olarak dolaşanlardan mısınız” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan bölümleri şöyle:

“750 bin öğretmeni biz atadık. Okullardaki alt yapı eksikliklerinden dolayı derslerin çoğu boş geçiyordu. Evlatlarımız sağlıksız ve kalabalık sınıflarda eğitim görüyordu. 60-70 ve 80 kişilik sınıflar vardı. Türkiye olarak OECD ortalamasını yakaladık

28 Şubat sürecinde sadece üniversite eğitim hakları değil, istihdam engellerini giderdik. Bugün okullarımızda 1 milyonu aşkın öğretmenimizin yarısını kadınlar oluşturuyor. Öğretmenlerimizin haklarını güçlendirme noktasında önemli iyileştirmelere gittik.

Bu sene öğretmenlik meslek kanunu ile öğretmenlerimiz müstakil bir meslek kanununa kavuştular. Uzman ve başöğretmen imkanlarıyla öğretmenlerimize ilave mali haklar sağladık.

Türkiye için hiçbir projeleri olmayanların boykot çağrısı tamamen art niyetli bir girişimdir. Bırakın artık boykotu nedir bunlar? Siz eğitim-öğretim mimarı mısınız, yoksa çapulcu olarak dolaşanlardan mısınız? Bize yavrularımızla haşır neşir olacak öğretmenler lazım. 

Öğretmenlerimizle her konuştuğumuzda bedenen sınıfta, zihnen başka yerlerde olan çocuklar görüyoruz. Bu konudaki serzenişleri duyuyoruz. Çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde eğitim-öğretim hayatlarını sürdürmeleri için gereken çabayı gösteriyoruz.

Sosyal medya medyadan popüler kültürün etkilerinden evlatlarımızı korumamız gerektiği anlaşılıyor. Bu süreci de iki ayaklı bir mücadele ile yürütmemiz gerekiyor. Bakanlığımızın hazırlıklarını sürdürdüğü çalışmayı yakından takip ediyoruz. 

Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin öğretmen ataması yapılacağını duyurdu. 

Geçen yıl Türkiye’de 35 bin öğretmen adayının ataması yapıldı ve bu rakam havuzda bekleyen yüzbinlerce aday için bir yıl daha beklemek anlamına geldi.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP