“Osman Kavala’nın da AİHM’e başvuru hakkı vardır!”
  • OLAY NET
  • Gündem
  • “Osman Kavala’nın da AİHM’e başvuru hakkı vardır!”

“Osman Kavala’nın da AİHM’e başvuru hakkı vardır!”

ABONE OL
30 Temmuz 2022 12:16
“Osman Kavala’nın da AİHM’e başvuru hakkı vardır!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile ortak basın toplantısında konuştu.

Çavuşoğlu’nun yaptığı açıklamanın öne çıkanları şöyle:

NATO’da iki müttefik ülkeyiz. Almanya Türkiye’nin en büyük ticaret ortağı. Terörle mücadeleye ilişkin bugün kaygılarımızı kendilerine aktardık.

Başta PKK, YPG, PYD ve FETÖ olmak üzere terör örgütlerine kucak açılmasının müttefiklik ruhuyla bağdaşmayacağını bir kere de burada vurgulamak isterim.

Pandemi döneminde de Müslümanlara yönelik, camilere yönelik ırkçı saldırılarda çok ciddi bir artış var. Almanya’daki Türk ve Müslüman toplumunun cami ve derneklerinin güvenliği için gerekli tedbirlerin alınmasını bekliyoruz.

Her türlü ırkçılık, her türlü ayrımcılığa karşı hep beraber mücadele etmemiz gerekiyor.

Suriye’de Türkiye olarak tüm terör örgütlerine karşı şehitler verdik.  PKK/YPG bize tehdit oluşturuyor. Müttefiklerimizden destek vermesini bekleriz.

DAEŞ’le mücadele diyorsanız bizimle sahaya inersiniz. Yunanistan’ın geri itmelerini ölüme terk etmeleri AB sınırlarını korumak anlamına gelmez.

Her bir vatandaşımızın iç hukuk yolu tüketildikten sonra AİHM’e başvuru hakkı vardır. Bu, Osman Kavala için de geçerlidir.

Türkiye olarak AİHM’in aldığı serbest bırakma kararı uygulanmıştır ama başka suçlardan dolayı tutukluluk devam etmiştir, nitekim o farklı suçlamalardan dolayı da bir ceza almıştır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP