“Sonbaharda ekmek yedi lirayı görür!”

“Sonbaharda ekmek yedi lirayı görür!”

ABONE OL
25 Haziran 2022 14:22
“Sonbaharda ekmek yedi lirayı görür!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kentlere göre değişen ekmek fiyatları, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) attığı adımların yerinde durmayacağa benziyor. İstanbul’un bazı ilçelerinde ekmeğin fiyatının 5 liraya yükselmesi TMO’nun aldığı önlemlerin yetersizliğini gösteriyor.

Elektrik, doğalgaz, su, akaryakıt gibi girdilerde artan fiyatlar ekmeğe ulaşımı da zorlaştırıyor.

Sözcü’den İlker Kılıçaslan’ın haberine göre, CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, ekmeğin sonbaharda yedi lirayı görmesinin şaşırtmayacağını belirttiği açıklamasında şunları söyledi:

“Ekmeğe yapılan bu zammın sorumlusu buğday fiyatlarındaki artışlardan ziyade doğalgaza, elektriğe ve akaryakıta yapılan zamlardır.

İktidar vatandaşlarının ucuz ekmek tüketmelerini istiyorsa, buğdayda yaptığı baskı ve sübvansiyonu, asıl doğalgaz, elektrik ve akaryakıt fiyatlarına uygulamalıdır.

Yani iktidar sadece çiftçilerden değil, asıl kendi gelirlerinden fedakarlık yapmalıdır. Aksi takdirde çiftçisini mağdur eder, TMO’yu büyük zararlara uğratır ve tüketicilere de büyük bedeller ödetir. Bu şartlar altında sonbaharda ekmeğin fiyatı ne olur sorusuna vereceğimiz yanıt 7 liranın üstüdür. Çünkü buğdaydaki fiyat artışı unun fiyatına yüzde 50 civarında yansıyacak.

Çalışanlara verilmesi elzem olan maaş zammı ile doğalgaz, elektrik ve akaryakıttaki fiyat artışları da hesaba katılınca maalesef bu tablo ortaya çıkacaktır.”

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP