• OLAY NET
  • Genel
  • Başkan Böcek’ten yararlı “böcek” desteği  

Başkan Böcek’ten yararlı “böcek” desteği  

ABONE OL
29 Haziran 2022 14:07
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya- Anakent Belediyesi, tarımsal üretimde kimyasal ilaçlar yerine insan ve çevre sağlığını korumak için biyolojik mücadele metotlarını üreticilerle buluşturmayı sürdürüyor.

Döşemealtı ilçesinde bağlı Çığlık, Konyaaltı ilçesinde bağlı Zümrüt ve Akdamlar mahallelerindeki 36 üreticiye bin dekar alan için 400 bin predatör avcı böcek ile 800 bin parazitoit böcek dağıtıldı. Anakent Belediyesi Ziraat Mühendisi Hatice Parlak tarafından üreticilere önce biyolojik mücadeleyle ilgili bilgilendirme yapıldı ardından da nar ve narenciye bahçelerinde yararlı böcek salınımı gerçekleştirildi.

Ziraat Mühendisi Hatice Parlak, tarımsal ilaçlamaya alternatif olarak üreticilere faydalı böcek desteğinin sürdüğünü belirterek, “Faydalı böceklerin kullanılmasıyla pestisit kalıntısının önüne geçmek, üretici ve tüketicinin sağlığını korumayı hedefliyoruz. Ürettiğimiz faydalı böcekleri nar ve turunçgil ağaç gövdelerine bıraktık. Unlu bit özellikle turunçgilde, Trabzon hurmasında ve narda ciddi ürün kayıplarına neden oluyor. Hasat sezonuna kadar bahçenin ve unlu bitlerin durumunu takip edeceğiz gerekirse tekrar salım yaparak takviyede bulunacağız” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP