Babacan metaverse mitinginde konuştu  

ABONE OL
19 Mayıs 2022 14:26
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, dünyada ilk kez düzenlenen dijital bir siyasi mitingde konuştu. Babacan’ın, kendi avatarıyla girdiği dijital miting alanında ekrana, VR gözlüklü görüntüleri yansıtıldı.

Babacan’ın konuşmasının öne çıkanları şöyle

“Bugün hep beraber bir tarihe tanıklık ediyoruz. DEVA Partisi olarak dünyada bir ilkin altına imza atıyoruz. Metaverse’deki ilk siyasi mitingi gerçekleştiriyoruz. 

Türkiye’yi yeni buluşların, yaratıcı fikirlerin ülkesi yapacağız. Hiçbir gence ‘Başımıza icat çıkarma’ demeyeceğiz. Ne olur başımıza yeni yeni icatlar çıkarın, yeni yeni işler açın diyeceğiz. Fikir ve üretim üssü olan bir Türkiye olduğumuzda güçleneceğiz. 

Gençleri yeni dünyanın bilgi ve becerisiyle donatacağız. Liseden mezun olan her gence algoritma ve temel kodlama becerisine sahip olma imkânı tanıyacağız. Liselerde seçmeli olarak yapay zekâ, girişimcilik ve siber güvenlik gibi dersler açacağız. Teknoloji ürünleri üzerindeki vergileri düşüreceğiz. 

Elin Batılısı, Asyalısı, sizlerden daha zeki, daha kabiliyetli de onun için mi daha iyi hayatlar yaşıyorlar? Hayır, hiç alakası yok. Oralarda gençlere sunulan imkanlar daha fazla. Devlet, gençlerin potansiyelini açığa çıkaracak bir ortam sağlıyor. Aradaki fark, nitelikli eğitime ve teknolojiye erişimdir. 

Pandemi yasaklarının hemen hemen hepsi kalktı. Ama gece müzik yasağı duruyor. Hiçbir farklı sese, hiçbir farklı söze tahammül edemiyorlar. Çünkü demokrat bir zihniyete sahip değiller.

Bahar şenlikleri, gençlik festivalleri dönemindeyiz. Ama bazı yerlerden haberler okuyoruz. Gençlerin bir araya gelip eğlenmeleri keyfi sebeplerle engelleniyor. 

Çok kıymetli kendi sanatçılarımızın, Kürtçe, Zazaca şarkılar söyleyen sanatçılarımızın, önceden duyurulmuş konserleri iptal edildi. Yahu nedir bu sanat korkusu?

Hiç kimse sizin hayalini kurduğunuz özgür ve zengin Türkiye’ye ulaşmamızı engelleyemeyecek. Bu ülkede müzikler susturulmayacak. Her dilde özgürce şarkılar söylenecek.”

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP