“Tarımdaki sorunlar Bakan değişikliği ile çözülemez!”
  • OLAY NET
  • Gündem
  • “Tarımdaki sorunlar Bakan değişikliği ile çözülemez!”

“Tarımdaki sorunlar Bakan değişikliği ile çözülemez!”

ABONE OL
4 Mart 2022 13:05
“Tarımdaki sorunlar Bakan değişikliği ile çözülemez!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin affını isteyerek yerine Vahit Kirişçi’nin Bakan olarak atanmasını değerlendirdi.

Gürer, tarımda zihniyet değişmedikçe Bakan değişikliğinin sorunların çözümü için yeterli olmayacağını belirten Gürer, “Cumhurbaşkanı her konuda tek yetkili; tarım politikasını da o belirliyor. Kamucu bir tarım politikasına dönüş olmadan, sürekli bakan değişikliği yapılarak sorunların çözümü mümkün görünmüyor” dedi.

Gürer, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Tarımda sorunlar o kadar arttı ki girdi maliyetlerindeki artış tarımla uğraşan kesimlerin ve tarım alanlarının azalmasına, bu da farklı olumsuz sonuçlara neden oldu. Öreğin yem fiyatlarındaki artıştan bunalan üretici, süt ineğini kesime göndermek zorunda kaldı. Tarımsal üretimde büyük oranda ithalata bağlı bir ülke durumuna düştük.

Gübre, ilaç ve tohumda kamucu bir anlayışla hareket edilmeli ve fiyat artışlarının önüne geçilmelidir. Çiftçinin ürünü değer bulmalı, yem için de önlem alınmalıdır.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP