0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Adana- CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Adana’nın Sarıçam ilçesi Yeniyayla Mahallesi’nde hayvancılık yapan vatandaşlarla bir araya geldi. Bulut, yem ile tarımsal girdilerin fahiş zamlanması, sütün ucuz olması, desteklerin de yetersiz kalması nedeniyle kaderine terk edilen yetiştiriciye de mezbahanın yolunu tutmaktan ya da hayvanlarını satmaktan başka çare kalmadığını söyledi..

Yurttaşların, pahalı olduğu için et ve süt alamamaktan şikayetçi olduğunu belirten Bulut, şunları söyledi:

“Vatandaş hayvanına yem veremiyor. İneklerin süt verimi düşmüş durumda.  Bu durum et ve süt sektöründe telafisi mümkün olmayacak sonuçlar doğuracak, sofraya yansıyan et ve süt fiyat artışlarının önüne geçilemeyecek. Dar ve orta gelirli vatandaşın mutfağına et girmeyecek. Üretici mutlaka desteklenmeli.

Biz de yemden şikayetçiyiz. Fiyatlar pahalı olduğu için hayvanlara yem veremiyoruz. Sütün verimi de düşüyor. Geçen sene yem 80 TL’ydi, bu yıl 230 TL oldu. Süt 2.5 TL’ydi, 4 TL oldu. 2 tane hayvan satıyoruz yem ve saman alıyoruz, o da 2 haftada bitiyor. Sata sata 45 tane ineğimiz kaldı.  Eskiden süt parasıyla yemi karşılıyorduk, tarlalarımızı da ekebiliyorduk. Yeterince yem alamadığımız için hayvanlar da aç kalıyor. Önceden 30 kilo süt veren inekler bugün 17 kiloya kadar düştü.”

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP