Maraş katliamının 43. yılında yaşamını yitirenler anıldı…

Maraş katliamının 43. yılında yaşamını yitirenler anıldı…

ABONE OL
26 Aralık 2021 11:31
Maraş katliamının 43. yılında yaşamını yitirenler anıldı…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adana- Maraş katliamının 43. Yılında yaşamını yitirenler anılırken, bir yandan da katliamların sorumluları kınandı.

Günün önemine ilişkin, Adana Alevi Platformu basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada Kerbela’da, Maraş’da, Sivas’ta, Malatya’da, Gazi’de katledilenler anılırken şu sözlere yer verildi:

*Maraş’ta ne oldu. Olaylar zaten başlamıştı bahaneler aranmış ve bulunmuştu.

*Sokağa çıkma yasağı ilan edildi, ama buna görev dışı bırakılan güvenlik güçleri dışında uyan da pek yoktu. Yobazların çevre köy ve ilçelerden taşıdığı silahlı grupların da takviyesiyle iyice azgınlaşan saldırganlar, Alevileri, Allah yoluna kesin, Sütçü İmam aşkına vurun, Bugün cihad günüdür, bir Alevi öldüren cennete gider, Alevileri öldürelim, memleketten temizleyelim,  şahit kalmasın, naralarıyla Alevilerin yaşadığı Yörükselim, Yenimahalle, Serintepe, Mağaralı, Karamaraş mahallelerine saldırıya geçti; sokak sokak tarandı,  önceden işaretlenen Alevi evleri özel olarak kundaklandı.

*Aralığın 25’inde, Kahramanmaraş olayları akşama doğru yatıştı, Resmi rakamlara göre 111 kişi öldü ama can kaybı daha fazla idi ; yüzlerce kişi yaralandı, 210 ev ve 70 işyeri yakılıp yıkıldı. Katliamın ardından Alevilerin büyük bir çoğunluğu kenti terk etti. Ertesi gün, Kahramanmaraş olayları nedeniyle 13 ilde sıkıyönetim ilan edildi.

*Maraş Katliamı’nda, sonrasında yaşanan bütün katliamlarda kaybettiğimiz canlarımızı bir kez daha saygıyla anıyor, dünyanın neresinde yaşanırsa yaşansın insanlık suçu olarak görülmesi gereken bütün katliamları, ayrım yapmaksızın lanetliyoruz. Bu ülkedeki farklı inanç ve kültürlere mesafe koymadan, ötekileştirmeden, bu kan gölüne çevrilmiş topraklara barış, eşitlik ve adalet gelene kadar mücadelemize devam edeceğiz. Maraş Katliamı’nı unutmadık, unutturmayacağız”

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP