“Biz Memleket Partisi olarak ne mi yapacağız?”

“Biz Memleket Partisi olarak ne mi yapacağız?”

ABONE OL
26 Aralık 2021 16:02
“Biz Memleket Partisi olarak ne mi yapacağız?”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin 58 il başkanı ile ilçe başkanlarının bir araya geldiği Ankara’da düzenlenen yeni yıl yemeğinde gündeme ilişkin açıklamalar yaparken, “ne yapacağız” sorusunu da yanıtladı.

İnce, “Biz Memleket Partisi olarak ne yapacağız?” sorusunu şöyle sıraladı:

“1) Devlete olan güveni yeniden tesis edeceğiz. Bizim iktidarımızda TÜİK veri açıkladığında 85 milyon buna güvenecek. Bizim gençlik yıllarımızda herkes ÖSYM’ye güvenirdi. Devlete güveni yeniden kuracağız.

2) Hızlı, etkin, bağımsız, adil, düzgün bir yargı… Yargımıza herkes güvenecek. Şu anda yargıya yargıçlar bile güvenmiyor.

3) Özgür bir medya düzeni kuracağız. Medyanın yüzde 90’ı iktidarın. Yüzde 10’u muhalefetin elinde. Ne yaparsam yapayım Halk TV, KRT, TELE 1’e haber olamam ben. Niye? Muhalefet parasını kesiyor. Hazine partiye veriyor, parti de bunlara veriyor. Milletin kasasından sözde habercilik yapıyorlar. İktidarın medyası da prangalı, muhalefetin medyası da prangalı. Özgür bir medya düzeni kuracağız, bunların zincirlerini kıracağız.

4) Üniversite, konuşan bir üniversite olacak. Türkiye’de bu kadar hukuksuzluk var. Bir tane hukuk fakültesi dekanı çıkıp konuşmuyor. Birkaç tane rektör var… Torpilli rektörler, her akşam televizyonda iktidarı savunuyor, sanki parti sözcüsü gibi. Ne zaman kitap okuyor, ne zaman öğrencileriyle ilgileniyor belli değil.

5) Şeffaf, hesap veren, hesap soran bir kamu yönetimi.

6) Rekabete açık bir kamu ihale kanunu.

7) TOBB gibi kurumlar var. Bunlar kanunla para topluyorlar. Zorla para alıyorlar, kasaları milyar dolar şu an. O kanunu değiştireceğiz. Üyelerden zorla para almayacağız. Kasalardaki paraları da üyelere aktaracağız. O kadar basit.

8) Kamuda tasarruf. 150 bin makam aracı var. 50 bini lüks. 1 milyon liranın üzerinde. 50 lüks aracı hemen satacağız. 13 uçağın 12’sini satacağız. 1 tane uçak yeter cumhurbaşkanına. Sarayın ışıklarını yarıya düşürüp, gençlere AR-Ge merkezi yapacağız. Çankaya Köşkü’nü Cumhurbaşkanlığı makamı olarak kullanacağız.

9) Öncelikli sektörlerimiz; turizm, tarım, tarıma dayalı sanayi, savunma sanayi ve tekstil. Bunları öncelikli sektör ilan edip, devlet olarak destekleyeceğiz. Evet Türkiye’de yüzde 90 yanlış işler yaptılar. Arada bir doğru işler yaptı savunma sanayinde. Biz onu daha da geliştireceğiz. 5 yıldızlı demokrasi olmadan 5 yıldızlı turizm olmaz. Hedefimiz 100 milyon turist ve 100 milyar dolar turizmden gelir.

10) Tasarım, moda ve film sektörünü destekleyeceğiz. Bizim dizilerimiz yurt dışında çok iş yapıyor. Genç nüfus bizde. Genç nüfusun olduğu yerde, tasarım, markalaşma, AR-GE olur. Gençler işsiz kalmayacaklar.

11) Merkez Bankası başkanım demeyeceğiz. Sayın Merkez Bankası Başkanı diyeceğiz. Para politikalarını orası yürütür. Neden merkez bankası bağımsız olur? Çünkü siyasetçi bir daha seçim kazanmak isteyeceği için yanlış politika uygulayabilir. Günü kurtarmak isteyebilir. Merkez Bankası geleceği düşünerek sana hayır demek için bağımsız olmalıdır.

12) Güçler ayrılığı, yasama. yürütme, yargı. Buraya gelebilmek için Siyasi Partiler Yasası’ndan başlayacağız. Diktatör genel başkanlar olduğu sürece Türkiye’ye demokrasi gelmez. Milletvekili adaylarını, belediye başkan adaylarını, belediye meclisi üyelerini bile genel başkan belirliyor. Bu sistemden demokrasi çıkmaz. Türkiye’ye demokrasi getirmek için önce kendi partinde demokrasi olması lazım. Bizde genel başkanı, cumhurbaşkanı adayını üyeler seçiyor. Tüm siyasi partilere sesleniyorum; genel başkan sultasına son verelim. Milletvekillerini özgürleştirelim. Gelirler mi gelmezler.

13) Bizim iktidarımızda döviz cinsinden borçlanmayı bitireceğiz. Konuşacağız köprüleri, otoyolları yapanlarla. Masaya tekrar oturacağız.”

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP