Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir




BIST 100 endeksinde sert düşüş…

Döviz kurunda yükselme sürerken, haftanın son işlem gününde borsada yaşanan

Döviz kurunda yükselme sürerken, haftanın son işlem gününde borsada yaşanan sert kayıplar sonrası iki kez devre kesici uygulandı.

Ntv’de yer alan habere göre, İlk devre kesici 16:24’te uygulamaya alındı. 16:54’te işlemlerin başlamasının ardından düşüşün devam etmesi nedeniyle bir devre kesici daha uygulandı.

İkinci devre kesicinin ardından işlemler 17:24’te yeniden başladı.

BORSA SERT DÜŞTÜ

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, haftanın son işlem gününde gelen sert satışlarla yüzde 7 gerileyerek devre kesici uygulaması devreye girdi.

Bankacılık endeksindeki düşüş ise yüzde 6’yı aştı.

BIST 100 güne rekorla başlamış ve sonrasında devam eden alımlarla yüzde 5’i aşan değer kazancıyla 2 bin 406 puana kadar çıkmıştı.

Borsa İstanbul’da Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi anlık olarak endekste yüzde 5 ve yüzde 7’lik değer kayıplarının oluşması ile tetiklenerek yatırımcıların panik işlemleriyle zarar görmesini en aza indirmek için kullanılıyor.