“Ekonominin evelallah kitabını yazdık…”

“Ekonominin evelallah kitabını yazdık…”

ABONE OL
14 Kasım 2021 17:32
“Ekonominin evelallah kitabını yazdık…”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi’nde ‘Memur-Sen Büyük Türkiye Buluşması’ izlencesinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın muhalefete de gönderme yaptığı konuşmasının öne çıkanları şöyle:

*19 yılda elde ettiğimiz her başarının gerisinde çok ciddi bir emek, gayret, sabır, strateji ve alın teri vardır.

*Bay Kemal, öğretmenleri, subayları, polisleri tehdit ediyor. Hangi memur sınıfında kardeşlerimiz varsa sıradan hepsini tehdit ediyor.

*Karadan karaya 4 bin 200 metre uzunluğundaki devasa 1915 Çanakkale Köprüsü’nün, inşallah 18 Mart’a ulaşmadan açılışını yapacağız.

*Bir zamanlar feribotların havalar bozuk olduğu zaman çalışamadığı Çanakkale’de bu köprüden 6 dakikada karşıdan karşıya geçeceğiz.

*Peki bu nasıl yapıldı? Bu parayı nereden buldunuz? Evet söyleyeyim. Burası 2 milyar 400 milyon euro’ya çıkmış olan bir köprü. Ve bunu biz ‘yap-işte-devret’le inşallah 12 yıl sonra bu köprü kime kalacak?

*Devlete, millete kalacak. Ama bunların kafası bunu basmaz. Diyor ki ‘Nasıl yaptınız bunu? İşte böyle yaptık. Türk firmalarıyla Kore iş birliğiyle yaptık. Birçok yatırımlarımızı böyle gerçekleştirdik.

*Hala gerçekleştiriyoruz. Şu anda burada 5 bin kişi çalışıyor. ‘Millet aç’ diyor. Bu 5 bin kişi burada çalışıyor. Ve buradan hepsi ücretlerini alıyor. Bu mesele ekonomide kafanız nasıl çalışıyor buna bakıyor. İşte biz bu noktada ekonominin evelallah kitabını yazdık, yazmaya devam ediyoruz.

*19 yıldır Türkiye’nin dört bir yanında eğer yollar yapılıyorsa, 6 bin 100 kilometreden eğer biz bu yolları aldık ve bunu 28 bin kilometreye bu yolları çıkardıysak evet bu iş bilenin kılıç kuşananın anlayışıyla oldu.

*Eğitimde aynı şeyleri yaptık. Okullarımızın halini biliyorsunuz, burada benim emsalim kardeşlerim veya benden 10-15 yaş küçük olan kardeşlerim bilirler. Okullarımızın hali neydi? Kitabımız yoktu.

* Geldik dedik ki, ‘Biz sıralarınızın üzerine kitaplarımızı koyacağız ve yavrularımız ücretsiz olarak okullarını okuyacaklar.

*Ya siz neler yaptınız ki? Belediyelerinizde bizim insanlarımızı kapıya koydunuz. Hani yapmayacaktınız? Akşam yalan, sabah yalan.

*Gezi olaylarında Bay Kemal Taksim’de değil miydi? Ne işin vardı senin orada? Çünkü Bay Kemal de Gezici. Siz değil miydiniz Bezmialem Cami’ne bira kutularıyla giren? Bezmialem Valide Sultan Camii’nden Başbakanlık Ofisi’ne kanal açarak gidenler bunlar değil miydi?

*Demokrasinin standartlarını yükseltme çabalarımız, kışkırtmalarla darbe çığırtkanlıklarıyla siyasi suikastlarla sabote edilmek istendi. Eyvallah etmedik. Ekonomimizi, çalışmadan zenginleşmeyi alışkanlık haline getirmiş bir avuç elite rağmen büyüttük.

*Allah rahmet etsin, Bayraktar’ın sahibi Özdemir Bey, buradan ilham alarak evlatlarıyla beraber bu işe soyundular ve süratle insansız hava aracını Bayraktar üretmeye başladı. Şu anda İHA’larımız var mı? Var. SİHA’larımız var mı? Var.

*Cudi’de, Gabar’da, Tendürek’te, Bestler Deresi’nde, buralarda teröristleri eğer bugün evelallah yok ediyorsak, işte bunlarla yok ediyoruz, hem içeride hem sınırımızın dışında. Bak nereden nereye…

*Hak ve özgürlükleri, bu ülkeyi kendi tapulu malı gibi gören azgın azınlığa rağmen genişlettik. Diplomasimizi, özellikle bürokratik oligarşinin engelleme teşebbüslerine rağmen millileştirdik. Milletimizle sırt sırta verdiğimiz mücadele sayesinde 28 Şubat döneminin enkazını ortadan kaldırmanın yanı sıra ülkemize çağ atlattık.

*Bir kadın genel başkana parlamentonun çatısı altında Allah aşkına memur kardeşlerim soruyorum sizlere küfretmek yakışır mı? Sen bir kadınsın, o küfrü nasıl yapıyorsun?

*Personelimizin önemli bir kısmını kapsayan 3600 ek gösterge meselesini önümüzdeki yılın sonuna kadar çözüme kavuşturmayı planlıyoruz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP