“USHAŞ’ın, 100 bin lira kart limitli üyesi kim?”
  • OLAY NET
  • Gündem
  • “USHAŞ’ın, 100 bin lira kart limitli üyesi kim?”

“USHAŞ’ın, 100 bin lira kart limitli üyesi kim?”

ABONE OL
30 Eylül 2021 14:56
“USHAŞ’ın, 100 bin lira kart limitli üyesi kim?”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Uluslararası Sağlık Hizmetleri AŞ’nin (USHAŞ) arpalığa döndürüldüğünü, USHAŞ’ın Yönetim Kurulu üyesine aylık 100 bin lira üst limitli kredi kartı çıkartılarak serbest harcama yetkisi verildiğini ileri sürüldü.

CHP’li Bulut, Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı AKP’li eski Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin’in yaptığı Uluslararası Sağlık Hizmetleri AŞ’nin yasal olmayan uygulamalarla arpalığa döndürüldüğünü belirtmesinin ardından şunları söyledi:

“USHAŞ tarafından Covid-19 RT qPCR Tespit Kiti Testi 25 TL ile 30 TL arasında birim fiyatlarla; Covid-19 Ekstraksiyon Kiti Testi ise 9 TL ile 10 TL arasında birim fiyatlarla bir firmadan satın alınmış. Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü, DMO aracılığıyla daha sonra Covid-19 RT qPCR Tespit Kiti Testini 9,8 TLden, Covid-19 Ekstraksiyon Kiti Testini 6,73 TL’den satın almaya başlamış. Yani USHAŞ, Sağlık Bakanlığı’na aynı ürünü 3-4 kat pahalıya satmış.

Asgari ücretin 2.825 TL olduğu, 10 milyon işsizin olduğu ülkede, insanlar karnını bile doyuramazken, bir yönetim kurulu üyesine, asgari ücretin 35 katı üzerinde harcama yetkisi verilmesi ahlaken de vicdanen de kabul edilemez. Hangi yönetim kurulu üyesine 100 bin TL harcama yetkisi verildi? USHAŞ, COVİD 19 kitlerine hangi firmadan satın aldı?  Sağlık Bakanlığı bir an önce bu sorulara yanıt vermelidir”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP