Sokrates’ten Nıetzsche’ye: İyi Yaşamın Anlamı

Sokrates’ten Nıetzsche’ye: İyi Yaşamın Anlamı

ABONE OL
24 Ocak 2022 18:19
Sokrates’ten Nıetzsche’ye: İyi Yaşamın Anlamı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Nasıl yaşamalı? Bu soruya yanıt vermek kolay değil. James Miller, 12 ünlü filozofun biyografileriyle bu coşkulu tartışmaya İyi Yaşamın Anlamı’nda geri dönüyor. Miller, 12 ilginç “bilgelik âşığı”nın izinde, okurunu felsefi bir yolculuğa çıkarıyor ve bu yolculukta sorgulanmış bir yaşamı, kendini bilmeyi ve gerçeği keşfetmenin sözünü verirken nasıl yaşamak gerektiği sorusuna da yanıt arıyor.

Platon’un bir tirana öğretmenlik yaparak ününü tehlikeye atmasından, Rousseau’nun kusursuz bir erdemle yaşamayı heves etmesine; Diyojen’in gün ışığında elinde yanan bir lambayla gezip insan aradığını söylemesinden, Augustinus’un Tanrı’yı kendi içinde bulmasına kadar filozofların aydınlanma öyküleri, felsefe ve düşünce tarihimize katkıları inceleniyor.

Zengin anekdotlarıyla İyi Yaşamın Anlamı, felsefeye ilginin bugün de sürdürmesini haklı çıkaran, iyi bir yaşam sürmekle ilgili en acil soruları keşfeden bir yapıt. Yaşamı inceleyip sorgulamayı bir yaşam biçimi haline getirmiş bu isimler, yaşamı anlama, daha iyi kılma yolunuza ışık tutacak. The Kitap Yayınları etiketiyle yayımlanan İyi Yaşamın Anlamı artık Türkiye’de!

“Bir dizi canlı felsefi öykü… Eski meselelere yeni bir yaklaşım.”
The Economist

“Felsefi bir yaşamın ne anlama geldiğine ilişkin küçük açıcı ve heyecan verici bir kitap…”
The Wichita Eagle

Yazara ilişkin

28 Şubat 1947 yılında dünyaya gelmiştir. 1975 yılında Brandeis Üniversitesi’nden mezun olan yazar New School for Social Research’te siyaset profesörü ve liberal çalışmalar başkanıdır. İyi Yaşamın Anlamı kitabının yanı sıra Çöpteki Çiçekler: Rock and Roll’un Yükselişi, 1947-1977 ve The Passion of Michel Foucault kitaplarının yazarıdır. 

Çevirmen Hakkında

1938 İstanbul doğumlu Belkıs Dişbudak, İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi mezunu. 1968 yılında başladığı simultane tercümanlık kariyerini sürdürmekte. 1971’den bu yana İngilizceden kitap çevirileri yapmaktadır. Dişbudak’ın 300’ü aşkın çevirisi bulunmaktadır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP