Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir




Kozanlı kadınlar için üretimde yeni bir dönem

Adana Anakent Belediyesi, kadının çalışma yaşamında hak ettiği yeri alması, ekonomik bağımsızlığına kavuşması amacıyla yürüttüğü çalışmalara bir yenisini ekledi.

Adana Anakent Belediyesi, kadının çalışma yaşamında hak ettiği yeri alması,

Adana Anakent Belediyesi, kadının çalışma yaşamında hak ettiği yeri alması, ekonomik bağımsızlığına kavuşması amacıyla yürüttüğü çalışmalara bir yenisini ekledi. Kozan ilçesinde kadın emeğini görünür kılmak, yerel kalkınmayı dipten uyanışla canlandırmak amacıyla Kozan Girişimci Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kuruldu. Kadınların kendi geleceklerini biçimlendirmesi adına atılan bu imece adımı, kent ekonomisi için büyük bir umut ışığı taşıyor.

Eğitimden Örgütlü Üretime Uzanan Yol

Kooperatifin kuruluşu öncesinde Adana Anakent Belediyesi bünyesindeki uzman birimler kooperatifçilik konusunda Kozanlı kadınlarla kapsamlı bir buluşma gerçekleştirdi. Ortaklık bilinci, kuruluş yöntemleri, yasal kurallar, üretim, pazarlama süreçleri gibi hayati başlıklarda kadın üreticilere ayrıntılı bilgiler aktarıldı. Birlikte üretmenin, gücü birleştirmenin getireceği toplumsal, ekonomik kazanımlar tartışılarak kalıcı bir üretim modeli hedeflendi. Bu bilinçlenme sürecinin ardından 21 emekçi kadın bir araya gelerek kooperatifin çatısını çattı.

Gıda Çeşitliliği Tekstille Buluşuyor

İlk aşamada gıda, tekstil kollarında iş yapacak olan kooperatif bünyesinde, dikiş nakış işlerinde deneyimli usta öğretici kadınlar da yer alıyor. Kadınların geçmişten gelen el becerilerini, mesleki birikimlerini kazanca dönüştürmeyi amaçlayan bu yapı, örgütlü olmanın gücüyle büyüyecek. Yerel idare ise tarımdan tekstile uzanan bu geniş yelpazede kadın girişimcileri yeni tasarılarla desteklemeyi sürdüreceğini duyurdu. Kozan’da toprağa, tezgaha değen kadın eli, artık kendi ayakları üzerinde duran güçlü bir toplumsal yapının müjdecisi durumunda.