Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir




Osmaniye’de sanat rüzgarı: fotoğraf günleri başlıyor

Osmaniye, 3-8 Haziran tarihleri arasında büyük bir kültür, sanat şölenine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Osmaniye, 3-8 Haziran tarihleri arasında büyük bir kültür, sanat şölenine

Osmaniye, 3-8 Haziran tarihleri arasında büyük bir kültür, sanat şölenine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Kent, fotoğraf dünyasının tanınmış isimlerini, bölgedeki fotoğraf topluluklarını, sanata gönül vermiş tüm yurttaşları bir araya getirecek kapsamlı etkinliklerle şenlenecek.

Söz konusu büyük buluşma; fotoğraf sanatçısı, belgesel fotoğrafçısı, Türkiye Fotoğrafçılar, Gezi Kulübü (TFGK) Kurucusu Barış Kerim Cesur’un katılımıyla gerçekleşecek. Osmaniye merkezli yürütülecek olan bu program, bölgedeki tüm fotoğraf tutkunları için unutulmaz bir deneyim sunacak.

“Osmaniye Senin, Fotoğraf Senin”

Etkinlikler, bu yıl “Fotoğraf Senin, Osmaniye Senin” ana düşüncesiyle düzenleniyor. Çalışmanın temel amacı, Osmaniye’nin köklü geçmişini, doğal güzelliklerini, turizm potansiyelini sanatın gücüyle harmanlayarak tüm dünyaya tanıtmak olarak belirlendi. Bu süreç, bölgede yaşayan fotoğraf meraklıları için kendilerini geliştirme adına büyük bir fırsat kapısı aralayacak.

Osmaniye Belediyesi’nin resmi çağrısı üzerine kente gelecek olan Barış Kerim Cesur, programına ilk olarak yerel radyo, televizyon kanallarına konuk olarak başlayacak. Sanatçı, buralarda gerçekleştireceği söyleşilerle bilgi birikimini, gezi anılarını dinleyicilerle, gezginlerle paylaşacak.

Resmi Kurumlara Ziyaretler Gerçekleştirilecek

Medya programlarının ardından Barış Kerim Cesur, kent yöneticileriyle bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunacak. Sanatçının ziyaret programında şu isimler yer alıyor:

Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet,

Kültür, Sosyal İşler Müdürü Kutalmış Göktürk Gürel,

İl Kültür, Turizm Müdürü Burhan Torun,

Osmaniye Valisi Erdal Ata.

6-7 Haziran tarihlerinde yoğunlaşacak olan çekimlerin, seminerlerin bitimiyle birlikte Osmaniye’deki program son bulacak. Barış Kerim Cesur, 8 Haziran günü kentteki etkinlikleri tamamlayarak komşu il Kahramanmaraş’a geçecek.

Osmaniye Fotoğraf Günleri Etkinlik Takvimi

Kentin dört bir yanında yankı bulacak halka açık, bütünüyle ücretsiz olan ana etkinliklerin günleri ile saatleri şu biçimde açıklandı:

Gün / TarihEtkinlik AdıYerSaat
6 Haziran CumartesiBarış Kerim Cesur ile Fotoğrafta İletişim SemineriBelirlenen Salon19:30
7 Haziran PazarHalk Açık Ücretsiz Foto SafariCumhuriyet Meydanı (Buluşma Noktası)14:00