Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir




Venezuela’da “Ulusal Savunma Komutanlıkları” kuruluyor

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, başkent Caracas’taki Miraflores Sarayı’nda yaptığı açıklamada, ülkenin 14 haftadır psikolojik bir savaşla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, başkent Caracas’taki Miraflores Sarayı’nda yaptığı

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, başkent Caracas’taki Miraflores Sarayı’nda yaptığı açıklamada, ülkenin 14 haftadır psikolojik bir savaşla karşı karşıya olduğunu belirtti. Maduro, ABD’nin olası askeri müdahalesine karşı halk direnişini ile yerel savunmayı örgütlemek amacıyla “Ulusal Savunma Komutanlıkları” kurulması yönergesini verdi.

Yeni komutanlıkların Stratejik Operasyonel Komutanlığa (CEOFANB) bağlı olacağını açıklayan Maduro, “Eğer silahlı bir çatışma dayatılırsa, her mahallede, her şehirde halk savunması hazır olmalıdır. Kutsal mirasımızı savunmak için daima hazır olalım, kazanmak ve zafer için çelik gibi hazır olalım, vatanseverlik ve özgürlük yolunda yürüyelim” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, daha önce imzaladığı kararnameyle Latin Amerika kökenli uyuşturucu kartelleriyle mücadele gerekçesiyle ordunun daha etkin kullanılmasını istemişti. Ağustos sonunda Venezuela açıklarına denizaltı ile savaş gemilerinden oluşan bir deniz gücü gönderilmiş, ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth ise ordunun Venezuela’da rejim değişikliği dahil operasyonlara hazır olduğunu açıklamıştı.

Maduro, buna karşılık ülkede 4,5 milyon milis gücünü seferber ettiklerini, herhangi bir saldırıyı püskürtmeye hazır olduklarını duyurdu.