Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir




İBB tam kadro alanda…

Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç etkisiyle İstanbul’da öğle saatlerinden sonra fırtına biçiminde esen lodos, yer yer gök gürültülü sağanaklara yol açtı.

Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç etkisiyle İstanbul’da öğle saatlerinden

Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç etkisiyle İstanbul’da öğle saatlerinden sonra fırtına biçiminde esen lodos, yer yer gök gürültülü sağanaklara yol açtı. Silivri, Çatalca, Arnavutköy çevresinde başlayan yağış; Eyüpsultan, Sarıyer, Küçükçekmece, Bağcılar, Başakşehir, Kadıköy gibi ilçelerde gece boyunca sürdü. Sabah saatlerinde etkisini yitiren yağış, Anadolu Yakası’nda öğleye dek yerel geçişlerle sürebilir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, olumsuz hava koşullarına karşı 5.167 personel ile 1.848 araç ve iş makinesiyle sahadaydı. İSKİ’den 70, İtfaiye’den 250 özel donanımlı ekip, motopomp ile dalgıç pompa gibi araçlarla görev aldı. Gelen bildirimlere anında karşılık verildi. Fırtına nedeniyle devrilen ağaçlara, tehlike oluşturan parçalara hızla karşı koyuldu.

Kent genelinde metrekareye düşen yağış miktarı 15 ila 60 kg arasında değişti. En yoğun yağış Şile Darlık’ta 58 kg, Kartal Aydos Dağı’nda 50 kg, Ümraniye’de 43 kg olarak ölçüldü. Silivri’de ise en düşük değer olan 17 kg beliritldi.