Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir




AFP gazetecileri açlık tehdidiyle karşı karşıya

Fransız haber ajansı Agence France Presse (AFP), Gazze Şeridi’ndeki çalışanlarını açlıktan ölme riski nedeniyle tahliye etme kararı aldı.

Fransız haber ajansı Agence France Presse (AFP), Gazze Şeridi’ndeki çalışanlarını

Fransız haber ajansı Agence France Presse (AFP), Gazze Şeridi’ndeki çalışanlarını açlıktan ölme riski nedeniyle tahliye etme kararı aldı. AFP Gazetecileri Derneği (SDJ de l’AFP) tarafından yapılan açıklamada, ajans yönetiminin, İsrail ablukası altındaki Gazze’deki gazetecilerin ağırlaşan yaşam koşullarına karşı derin endişe duyduğu belirtildi.

Dernek açıklamasında şu sözlere yer verildi: “Cesaretlerine, mesleklerine olan bağlılıklarına ve örnek teşkil eden direnişlerine rağmen durumları artık sürdürülemez hale geldi.”

Bu çerçevede, AFP Ocak ile Nisan 2024 tarihleri arasında sekiz çalışanını tahliye etmişti. Şimdi ise bölgede kalan serbest gazetecilerin de tahliyesi gündemde.