Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir




Özdağ’ın tutuklu yargılanmasına devam..

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın “halkı kin ve düşmanlığa

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlamasıyla yargılandığı davada tutukluluk halinin devamına karar verildi.

İstanbul 18. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşma, Silivri’deki Marmara Cezaevi kampüsünde yapıldı. Yaklaşık 5 aydır tutuklu bulunan Özdağ, bu dava kapsamında ilk kez hâkim karşısına çıktı.

51 sayfalık savunma: “Bu siyasi bir süreçtir”

Özdağ, duruşmadaki uzun savunmasında şunları söyledi:

“Benim burada tutuklu bulunmamın sebebi ne Cumhurbaşkanına hakaret ne de Kayseri olaylarıdır. 142 gündür tek kişilik hücrede tutuluyorum. Anayasal ve yasal haklarım ihlal edildi. Bu süreç adli değil, siyasi bir süreçtir.”

Özdağ, tutuklanmasının asıl nedeninin PKK ile Öcalan’la yürütülen süreçlere ilişkin eleştirileri olduğunu öne sürdü.

Savcıdan 4,5 yıla kadar hapis istemi

Savcı, Ümit Özdağ hakkında 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar hapis cezası istendi. Tutukluluk durumunun devamını isteyen savcının istemi, mahkemece kabul edildi. Ara karar sonucunda Özdağ’ın tutuklu yargılanmasına devam edilecek. Dava, 17 Haziran tarihine ertelendi.