Özel’den Erdoğan’ın “teğmenler” açıklamasına yanıt
  • OLAY NET
  • Gündem
  • Özel’den Erdoğan’ın “teğmenler” açıklamasına yanıt

Özel’den Erdoğan’ın “teğmenler” açıklamasına yanıt

ABONE OL
9 Eylül 2024 21:06
Özel’den Erdoğan’ın “teğmenler” açıklamasına yanıt
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Eski CHP Genel Başkanları Bülent Ecevit ve Deniz Baykal’ın mezar ziyaretlerinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kara Harp Okulu’nda “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atan teğmenleri “O kılıçları kime çekiyorsunuz? Oradaki birkaç tane kendini bilmez de temizlenecek” ifadesiyle hedef almasının sorulması üzerine şu yanıtı verdi:

“Maalesef büyük bir üzüntü, teessür içindeyim. Harbiye mezuniyetinde bir gelenek yerine getirildi. Harbiye mezuniyetinde yaşanan, Harbiye’nin kurulduğu günden beri her sene yaşanan kılıç çatma ve yemin merasimiydi. Bunların bir çoğuna basın da yer verdi. Sayın Erdoğan şahitlik etti, izledi, alkışladı vaktiyle. Ancak bu sene bu metin 2016’dan beri resmen okunmuyor ama yine teğmenler yerine getiriyordu. Bu sene rahatsızlık nereden gerçekten anlamak güç. Oysa bu sene  en büyük mutluluğun olacağı sene. Kara, deniz, hava harp okullarının birincisi kadın teğmenler… Bu Cumhuriyet’in başarısı… Ve o kadın teğmenlerden biri Harbiye’de arkadaşlarının kılıçlarını birbirne çekip çatarak geldiğinde onlara yemini yaptırıyor. Sayın Erdoğan 8 gün sustu. 8 gün sonra manidar ama manası hiç hoş olmayan bir konuşma yaptı. Bir kez bu konuşmayı İmam Hatiplilerin bir derneğinde yapmış olmasını toplumsal kutuplaşmaya ve Türkiye’nin aşmakta olduğu bir süreci geri çağırmaktan başka medet umduğu için son derece rahatsız edici buluyorum. Ne imam hatipler ordunun düşmanıdır ne ordu imam hatiplere karşıdır. İmam hatiplilerin görevi anayasa çerçevesinde bu milletin ihtiyacı olan din hizmetlerini görecek olan din hizmetlilerini yetiştirmektir. Harbiye’nin görevi de savunmayı gerçekleştirecek personeli yetiştirmektir. İkisinin de kanunda yeri vardır ve bunları birbirine rakipmiş gibi göstermek… Bakın 8 gün susup teğmenlerin yaptığını imam hatiplilerin bir toplantısında dile getirirseniz burada doğrudan şunu itiraf ediyorsunuz; ‘ben bir kutuplaşma istiyorum en uygun zemin burada’. Size yapılan hararetli alkışları orduya karşı yaptığınız açıklamalara imam hatiplilerden gelen alkışlar diye gösterdiğinizde işte o zaman olan oluyor.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP