Partisinin grup toplantısında Hakkari Belediyesi’ne kayyum atanmasını değerlendiren MHP lideri Devlet Bahçeli, “Haklarında yargısal süreçlerin devam ettiği 30’a yakın örgüt üyesinin belediye başkanı koltuğunda oturuyor olması demokrasi ile izah edilemeyecek düşmanlık alametidir” dedi.
Ekonomist Dergisi’nde yer alan habere göre Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’in geçen haftaki görüşmelerinin ertelenmesinde karşı koyulmalar olduğu iddiasına ilişkin şunları söyledi:
“Televizyon ekranlarında ya da gazete sayfalarında kulis bilgisi maskesiyle servis edilen dedikoduları, körüklenen spekülasyonları özellikle Cumhurbaşkanımızın yaptığı ikili görüşmelerin çarpıtılmasını hayretle takip ediyoruz. İki kişi arasında geçen bir konuşmanın not alan kalabalık bir dinleyici güruhu varmış gibi takdim edilmesi normalleşme bekleyen malum zihniyetlerin basit kurnazlığından başka bir şey değildir. Cumhurbaşkanımız doğal olarak herkesle görüşebilir, herkesi dinleyebilir bizce hiçbir mahsuru yoktur. Bizim tarafımızda mahsurlu olan taraf saçma sapan iddiaların azgınlaşması, fitnenin kamçılanmasıdır. Her zaman resmin büyüğüne odaklanmalıyız. Sadece maşayı değil tutan ve tutturan elleri de görebilmeliyiz. Bugüne kadar onun bunun dolduruşuna gelerek, tahriklerine itibar ederek dava ve siyaset mücadelemizi sürdürmedik. Bunun hilafına bir tavır ve tutum içinde olmamızı da hiç kimse beklememelidir.”
Öte yandan Bahçeli, Erdoğan ve Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’in görüşmesinden kısa bir süre önce “Allah bana yeter” sözlerinin yer aldığı yüzüklü bir fotoğraf paylaştı.


