Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir




Patrona kolaylık, emekçiye kemer sıkmak…

Büyük ölçekli kuruluşlara yönelik vergi kolaylıklarını, bağışıklıklarını içeren yasa tasarısı meclis kurulundan geçti.

Büyük ölçekli kuruluşlara yönelik vergi kolaylıklarını, bağışıklıklarını içeren yasa tasarısı

Büyük ölçekli kuruluşlara yönelik vergi kolaylıklarını, bağışıklıklarını içeren yasa tasarısı meclis kurulundan geçti. Dar gelirli yurttaşlar temel gereksinimleri üzerinden yüksek vergi ödemeyi sürdürürken; zengin kesim için “vergi barışı” düzenlemeleri getirildi. Ekonomideki bu ayrışma, geçim sıkıntısı çeken kitlelerin tepkisini topluyor.

Yılın ilk dört ayında tüketici fiyatlarındaki artış oranı yüzde on dört virgül altı düzeyine ulaşarak, merkez bankasının yıl sonu ereğine yaklaştı. Resmi veriler asgari ücretin alım gücünde dört bin liralık bir erime olduğunu kanıtlarken; Temmuz ayı için herhangi bir artış ışığı görünmüyor. Emekçiler daralmaya zorlanırken, dev sanayi kuruluşlarının kâr oranları bir önceki yıla göre yirmi sekiz kat artış gösterdi.

Savunma sanayisi alanında düzenlenen büyük buluşmada ise çelişkili görüntüler oluştu. Dış siyasette sert eleştirilen kimi yabancı mühimmat üreticileri, en üst düzey devlet yetkililerince ağırlandı. Toplumsal alanda ise bir reklam filmi üzerinden aile yapısı tartışmaları sürerken; kadın cinayetleri ile çocuk ölümleri can yakmaya devam etti. Haftanın son gününe girerken, yerel yönetimlere yönelik baskınlar ile öğrenci evlerine yapılan aramalar gündemin sıcak başlıkları oldu.