Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir




“Kemal Bey akşam aradı, konuştuk…”

İstinaf mahkemesinin “mutlak butlan” (kesin geçersizlik) kararının ardından Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nde sular durulmuyor.

İstinaf mahkemesinin "mutlak butlan" (kesin geçersizlik) kararının ardından Cumhuriyet Halk

İstinaf mahkemesinin “mutlak butlan” (kesin geçersizlik) kararının ardından Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nde sular durulmuyor. Gece saatlerinden sabahın ilk ışıklarına dek süren hareketlilik, Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel merkez binasına yönelik “tahliye” talebinde bulunduğu iddialarıyla yeni bir boyut kazandı. Bu gelişme üzerine çok sayıda parti yöneticisi, milletvekili, yurttaş genel merkez binasına akın etti.

Bina önünde toplanan kalabalıklar arasında tansiyon yükselirken, Kılıçdaroğlu’na yakın duran partililer ile bina önünde nöbet tutan gruplar arasında arbede yaşandı. Yaşanan bu gerilimli saatlerin ardından hukuki süreç de hız kazandı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’ne ikinci bir resmi dilekçe sundu.

“Milletvekilleri Bile İçeri Alınmıyor”

Celal Çelik tarafından emniyete verilen ikinci dilekçede, tüm yapıcı adımlara, milletvekillerinin görüşme çabalarına karşın halkın temsilcilerinin dahi içeri sokulmadığı vurgulandı. Uzun süre uzlaşı, diyalog zemini aranmasına rağmen sonuç alınamadığı belirtilen dilekçede şu satırlara yer verildi:

“Milletvekillerinin dahi Genel Merkez içine alınmadığı, daha ötesi uzunca bir süre yapıcı diyalog kurulmaya çalışılmasına karşın sonuç alınamadığı anlaşılmış olmakla Parti Genel Merkezi’nin tarafımıza teslimi konusunda gerekli işlemlerin yapılmasını talep ederiz.”

Söz konusu gelişmeler sürerken CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sözcü gazetesine konuştu.

Özel, şunları söyledi:

“Kemal Bey akşam aradı, konuştuk. Ben kendisine ‘Parti Meclisi üyelerimizle ve milletvekillerimizle durum değerlendirmesi yaptıktan sonra kendisini arayacağımı’ söyledim ve ortaya çıkan tabloya göre bir çalışma yapıldı.

Kemal Bey ile yapılan görüşmede ikişer isim görüşmeye katılsın diye kararlaştırdık. Biz Suat Özçağdaş ve Murat Emir’i temsilci olarak seçtik, Kemal Bey grubu adına da Mahir Polat ile Orhan Sarıbal bugün saat 14.00’de bir araya geleceklerdi ve neler yapılabileceğini, partinin ne zaman kurultaya götürülebileceğini görüşmek için toplanacaklardı.

Fakat bugün sabah 07.00’den itibaren bir baktık ki Genel Merkez’imizin önüne bir takım silahlı ve bıçaklı olduğunu tahmin ettiğimiz CHP’li olmayan insanlar gelmeye başladı. Arkadaşlarımız da elbette bu duruma karşı koymaya başladı.

Bazılarının badigart olduğunu bildiğimiz bu isimlerle gençlerimizi karşı karşıya getirmemek için biz her şeyden önce arkadaşlarımızı böyle bir olaydan kurtarmaya çalışıyoruz”