Ankara Söğütözü’ndeki Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nin polis gücüyle boşaltılması, yargının “kesin geçersizlik” kararlarıyla muhalefetin bütünüyle felç edilmek istenmesi sıcaklığını korurken; CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Resmi Gazete’de yaşanan çarpıcı bir kararlar zincirini gün yüzüne çıkardı. Tanrıkulu, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin faaliyet izninin iki gün arayla önce kaldırılıp sonra bu karardan dönülmesini belgeleyen iki ayrı Cumhurbaşkanlığı Kararı’nı paylaşarak iktidarın yönetim mekanizmasını sert sözlerle eleştirdi.
Paylaşılan belgelere göre, yirmi iki Mayıs iki bin yirmi altı tarihli Resmi Gazete’de üniversitenin kapatılma kararı yayımlanırken; yirmi beş Mayıs iki bin yirmi altı tarihli yani bugünkü Resmi Gazete’de ise bu kapatma kararının bütünüyle yürürlükten kaldırıldığı görüldü.
“Bu Devlet İşte Böyle Yönetiliyor”
Sosyal medya üzerinden AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sorular yönelten Sezgin Tanrıkulu, devlet bürokrasisi ile karar alma süreçlerinin bütünüyle çöktüğünü şu sözlerle ileri sürdü:
“Bu devlet işte böyle yönetiliyor. Niye kapattınız? Niye iki gün sonra yeniden açtınız? Artık tamamen bitmiş bir Adalet ve Kalkınma Partisi hükümetinden söz ediyoruz. Sayın Erdoğan; üniversiteyi kapattıran kararı size kim hazırladı? İki gün sonra o kararı geri çektirenler kimdi? Kendinizi, siyasi karar alma mekanizmalarınızı yeniden gözden geçirin.”
“Genel Merkezimiz İçin de Haberim Yoktu Diyeceksiniz”
Tanrıkulu, Bilgi Üniversitesi kararı üzerinden yaşanan bu zikzakların, bugün CHP Genel Merkezi’nde yürütülen operasyonlarla doğrudan bağı olduğunu vurguladı. Yargının bir siyasi silah olarak kullanılmasının iktidara da çok büyük zarar vereceğini belirten Tanrıkulu, uyarısını şu cümlelerle sürdürdü:
“Tıpkı Bilgi Üniversitesi kararında olduğu gibi bugün Genel Merkezimizde yaşanan olaylar, partimize dönük yaşanan hukuk dışı, anayasaya aykırı yargı süreçleri için de ‘Bu kararlardan, yaşananlardan benim haberim yoktu’ diyeceksiniz ama çok geç olacak. Hakimlerin kafasıyla siyaset yapılmaz. Size son önerim şudur: Yargı görevi yürüten hakimler, savcılarla siyaset yapmayın.”
Resmi Gazete Kararlar Zinciri Tablosu:
| Karar Tarihi / Sayısı | Alınan Karar | Dayanak | Sonuç |
| 21 Mayıs 2026 / 11384 | İstanbul Bilgi Üniversitesi faaliyet izninin kaldırılması | 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ek 11. maddesi | Üniversite bütünüyle kapatıldı |
| 24 Mayıs 2026 / 11387 | Önceki kapatma kararının yürürlükten kaldırılması | Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı yazısı | Kapatma kararı bütünüyle iptal edildi |



