Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, birçok kentte ekmek fiyatına zam yapıldığını duyurdu. Balcı’nın açıklamasına göre 200 gram ekmek 17,5 lira oldu.
Ocak ayında zam kararını ertelediklerini anımsatan Balcı, artan maliyetler nedeniyle fiyat düzenlemesi yapmak zorunda kaldıklarını söyledi. “Kilogramı 75 lira olan ekmek fiyatı 1 Nisan’dan itibaren 87 liraya çıktı. Bu da 200 gram ekmek için 17,5 lira, 230 gram ekmek için 20 lira anlamına geliyor” dedi.
Balcı, “Ağustos 2025’ten bu yana zam yapmadık. Ocak 2026’da çalışan ücretleri arttı, un fiyatları yüzde 45 yükseldi, işletme giderleri yüzde 30 arttı. Bu koşullarda fiyat artışının yüzde 16 olması en makul düzeydir” açıklamasını yaptı. Ramazan ayında yurttaşın zorluk yaşamaması için düzenlemeyi ay sonunda gerçekleştirdiklerini belirtti.
Bugün itibarıyla Ankara, İstanbul, İzmir’de 200 gram ekmek 17,5 TL olacak şekilde fiyat değişikliği uygulamaya girdi.


