Türkiye İstatistik Kurumu, Eylül ayına ilişkin tüketici fiyat verisini açıkladı. TÜFE, bir ayda yüzde 3,23 oranında arttı. Yıllık bazda ise enflasyon yüzde 33,29’a ulaştı. Bu oran, geçen yılın aynı ayına kıyasla daha yüksek hesaplandı.
Ağustos 2025’te yüzde 32,95 olan yıllık enflasyonun Eylül’de yükselmesiyle, 16 aylık düşüş serisi sona erdi. Ekonomistlerin beklentisi, Eylül ayında TÜFE’nin yüzde 2,47 olması yönündeydi. Açıklanan veri, bu tahminin üzerinde gerçekleşti.
Enflasyonun ardından konut ile işyerlerine uygulanacak kira artış oranı da belirlendi. Ekim ayında kira sözleşmelerinde tavan zam oranı yüzde 38,36 oldu.
ENAG ise Eylül ayı enflasyonunu yüzde 3,79, yıllık enflasyonu ise yüzde 63,23 olarak duyurdu. TÜİK ile ENAG arasındaki bu fark, halkın yaşadığı ekonomik baskının ölçümüne dair tartışmaları yeniden gündeme taşıdı.


