Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir




Köseler yeniden tutuklandı

Silivri Cezaevi’nden çıkan Köseler için savcılık, tahliyeye itiraz ederek yeniden tutuklanmasını istedi.

Silivri Cezaevi’nden çıkan Köseler için savcılık, tahliyeye itiraz ederek yeniden

CHP’li belediyelere yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında görevden uzaklaştırılan Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler’in yargılandığı davada, geçtiğimiz gün tahliye kararı verilmişti. Silivri Cezaevi’nden çıkan Köseler için savcılık, tahliyeye itiraz ederek yeniden tutuklanmasını istedi.

İtiraz, yalnızca Köseler için değil; Veli Gümüş, Serdar Karahan, Havva Dindar ile Uğur İnci için de yapıldı. Gerekçe olarak “suçun vasıf ile mahiyeti, delillerin tamamının toplanmamış olması” gösterildi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi önce 17. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından değerlendirildi. Mahkeme, tahliye kararının korunmasına hükmetti. Ancak bir üst mahkeme olan 18. Ağır Ceza Mahkemesi, bu kararı bozarak yeniden tutuklama yönünde karar aldı.

Buna göre Alaattin Köseler, tahliyesinden bir gün sonra yeniden cezaevine gönderilecek. Karar, kamu görevi yürüten isimler hakkında yürütülen adli süreçlerin siyasal etkileriyle birlikte değerlendirilmesi gerektiğini gösteriyor.