Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı’na mahkeme kararıyla geçici olarak atanan kayyum heyetinde yer alan Hasan Babacan, görevden çekildiğini duyurdu. Babacan, sosyal medya hesabından yayımladığı açıklamada, partinin içinde bulunduğu sürecin sağduyu ile birlik içinde aşılması gerektiğini vurguladı.
İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin 2 Eylül 2025 tarihli kararıyla CHP İstanbul İl Yönetimi görevden alınmış, Gürsel Tekin başkanlığında Zeki Şen, Müjdat Gürbüz, Erkan Narsap ile Hasan Babacan’dan oluşan beş kişilik geçici kurul görevlendirilmişti.
Babacan açıklamasında şu sözlere yer verdi:
“Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül vermiş, yıllarını bu partiye adamış biri olarak, partimizin bu süreci sağduyu, birlik ile beraberlik içerisinde atlatması gerektiğine inanıyorum. Bu doğrultuda, şahsıma tevdi edilen görevi kabul etmeme kararı aldığımı ve konuyla ilgili başka bir açıklamamın olmadığını kamuoyunun bilgisine sunarım.”
Babacan’ın bu kararı, CHP Merkez Yönetim Kurulu’nun kendisini kesin ihraç istemiyle disipline sevk etmesinin ardından geldi. CHP MYK, Babacan’ın görevden çekilmesinin ardından ihraç talebini geri çektiği bildirildi.



