Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir




“Dezenflasyon rotasında kararlıyız, kesintiye izin vermeyeceğiz”

Hazine ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Reuters’a verdiği röportajda Türkiye ekonomisinin mevcut durumu ile gelecek hedeflerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Hazine ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Reuters’a verdiği röportajda Türkiye

Hazine ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Reuters’a verdiği röportajda Türkiye ekonomisinin mevcut durumu ile gelecek hedeflerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Şimşek, ekonomide sert bir iniş değil, geçici bir yavaşlama yaşandığını belirterek, “Dezenflasyon öngördüğümüz rota doğrultusunda ilerliyor. 2027’de tek haneli enflasyon hedefimize ulaşacağız” dedi.

Bakan Şimşek, dış finansman hedeflerinin 3 yıl içinde 40 milyar doların üzerine çıkacağını vurgularken, bütçe gelirlerinin öngörülenin altında kalabileceğini ancak harcamalarda disiplinden taviz verilmeyeceğini belirtti.

Dezenflasyon sürecinin kapsamlı ve kalıcı nitelikte ilerlediğini belirten Şimşek, “Olası risklere karşı hazırlıklıyız. Enflasyondaki düşüşün kesintiye uğramasına izin vermeyeceğiz” diyerek sürece ilişkin kararlılık mesajı verdi.

Yıl sonu enflasyon tahmininin TCMB’nin yüzde 19–29 aralığında kalacağını öngören Şimşek, 2026’da yüzde 20’nin altı, 2027’de ise tek haneli düzeylerin hedeflendiğini açıkladı. Bu hedeflere ulaşmak için para, maliye, gelirler ile arz yönlü politikaların eşgüdüm içinde uygulanacağını vurguladı.