Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Trump’ın yeni gezi yasağı yürürlüğe girdi

ABD Başkanı Donald Trump, 12 ülkenin yurttaşlarının ABD’ye girişini yasaklayan yeni bir kararnameyi yürürlüğe koydu.

ABD Başkanı Donald Trump, 12 ülkenin yurttaşlarının ABD’ye girişini yasaklayan

ABD Başkanı Donald Trump, 12 ülkenin yurttaşlarının ABD’ye girişini yasaklayan yeni bir kararnameyi yürürlüğe koydu. Afganistan, Haiti ve Sudan tam ülke yasağına eklenen, diğer yedi ülkenin yurttaşlarına kısıtlamalar getirildi.

Yasak kapsamında Afganistan, Myanmar, Çad, Kongo Cumhuriyeti, Ekvator Ginesi, Eritre, Haiti, İran, Libya, Somali, Sudan ve Yemen yurttaşlarının ABD’ye girişi tamamen engellendi. Burundi, Küba, Laos, Sierra Leone, Togo, Türkmenistan ve Venezuela yurttaşalrı ise sıkı güvenlik taramalarından geçmesi gerekecek.

Trump, çarşamba günü yaptığı açıklamada, “Dünya çapında tehditler ortaya çıktıkça listeye yeni ülkeler eklenebilir” diyerek yasağın genişleyebileceğini belirtti.

Bu karar, 2017’deki ilk gezi yasağını anımsatıyor. O dönemde çoğunlukla Müslüman ülkelerden gelen yurttaşların girişinin engellenmesi, havaalanlarında kaosa yol açmış, uzun süren yasal karşı koymalara neden olmuştu. Ancak uzmanlar, bu yeni yasağın daha kapsamlı ve dikkatli hazırlandığını ve vize başvuru sürecine odaklandığını belirtiyor.

Trump’ın kararı, göçmen hakları savunucuları ile uluslararası kuruluşlar tarafından eleştirilirken, destekçileri yasağın ulusal güvenliği artıracağını savunuyor.