Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), görevden uzaklaştırılan Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın yerine belediye meclis üyesi Av. Sevil Aydar Yıldız’ı başkan vekili adayı olarak belirledi. Açıklama, CHP il ve ilçe örgütlerinin katılımıyla Ceyhan Belediyesi Kültürevi’nde düzenlenen basın toplantısında yapıldı.
“Ceyhan halkının iradesine sahip çıkacağız”
CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, sürecin siyasi bir karşı koyma olduğunu vurgulayarak, “Kadir Aydar hukuksuz bir şekilde tutsak edilmiştir. 18 meclis üyemizin tamamı halkın iradesine sahip çıkacaktır” dedi.
CHP Ceyhan İlçe Başkanı Caner Aydar ise görevden alınma kararını “haksız ve hukuksuz” olarak nitelendirerek, Ceyhan halkının hizmet alma hakkının sekteye uğramayacağını söyledi. Aydar, “Başkanımız halkçı ve katılımcı yönetim anlayışıyla halkın emanetine sahip çıkacağız” diyerek kararlılık mesajı verdi.
“Bu görevlendirme geçici, Kadir Aydar görevine dönecek”
Başkan vekili adayı olarak belirlenen Sevil Aydar Yıldız’ın deneyimi ve hukuk alanındaki çalışmalarıyla süreci en iyi şekilde yöneteceğini belirten Caner Aydar, “Başkanımız göreve iade edilene kadar Ceyhan’ı sanki hiç elinden bırakmamış gibi teslim edeceğimizin sözünü veriyoruz” dedi.
Basın açıklamasının ardından, CHP yöneticileri ve 18 Belediye Meclis Üyesi, Sevil Aydar Yıldız’ın yanında durarak birlik ve beraberlik mesajı verdi.