Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Bütçe açığı yurttaşın omzuna yükleniyor”

Karabat, ekonomik krizin derinleştiğini, bütçe açığının vatandaşın sırtına yüklendiğini ve AKP’nin ekonomi politikalarının çöktüğünü belirterek, erken seçim çağrısı yaptı.

Karabat, ekonomik krizin derinleştiğini, bütçe açığının vatandaşın sırtına yüklendiğini ve

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımlarda, Türkiye’nin ekonomik durumuna ve 2025 bütçe hedeflerine yönelik sert eleştirilerde bulundu. Karabat, ekonomik krizin derinleştiğini, bütçe açığının vatandaşın sırtına yüklendiğini ve AKP’nin ekonomi politikalarının çöktüğünü belirterek, erken seçim çağrısı yaptı.

Karabat, 2025 yılının ilk dört ayında merkezi yönetim bütçesinin 885,5 milyar TL açık verdiğini ve bu rakamın yıl sonu hedefi olan 1,9 trilyon TL’nin %45’ine ulaştığını vurguladı. Aynı dönemde 725 milyar TL faiz harcaması yapıldığını, bu miktarın yıl sonu hedefi olan 1,95 trilyon TL’nin %37’sine denk geldiğini belirten Karabat, bütçe açığının büyük kısmının KDV ve ÖTV gibi dolaylı vergilerle vatandaşın omzuna yüklendiğini söyledi.

Ekonomik krizin işletmeleri de vurduğunu vurgulayan Karabat, 2025’in ilk dört ayında 1.727 firmanın konkordato istediğini, bu sayının 2024’ün tamamındaki 3.497 firmanın %49,4’üne ulaştığını açıkladı. Binlerce şirketin konkordato için harekete geçtiğini ve işletmelerin hızla kepenk kapattığını dile getirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in vergi toplama yöntemlerini eleştiren Karabat, “Şimşek, dijitalleşerek vergi toplamaktan ve sanayicilerin kapısına vergi memuru dikmekten bahsediyor, ancak vergi kaçakçılarına ve AKP’nin ultra zengin ettiği kesimlere dokunmuyor” sözlerini kullandı. AKP’nin ekonomi politikalarının çöktüğünü, bütçe ve enflasyon hedeflerinin tutmadığını savunan Karabat, otoriter bir düzen kurma çabası içindeki AKP’nin ülkenin iktisadi bağımsızlığını da yok ettiğini ve çeşitli ülkelere diplomatik tavizler verdiğini ileri sürdü.

Türkiye’nin yüksek faiz-enflasyon ve belirsizlik-güvensizlik sarmalına sürüklendiğini belirten Karabat, “Yaşanan ekonomik kriz siyasidir ve bundan kurtulmak için bir an önce erken seçime gidilmelidir” diyerek sözlerini noktaladı.