Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Akdeniz Üniversitesi’nde skandal

Akdeniz Üniversitesi’nde akademik bir skandal ortaya çıktı.

Akdeniz Üniversitesi'nde akademik bir skandal ortaya çıktı.

Akdeniz Üniversitesi’nde akademik bir skandal ortaya çıktı. Eski rektör yardımcısı ve Hukuk Fakültesi’nin eski dekanı Mehmet Altunkaya, profesörlük kadrosuna atanırken “intihal yaptığı”, olmayan yayınları varmış gibi gösterdiği gerekçesiyle üniversite yönetimi tarafından incelemeye alındı.

Yapılan soruşturma sonucunda, Altunkaya’nın profesörlük başvurusunda sunduğu bazı yayınların gerçekte hiç yayımlanmadığı, bazı çalışmaların ise akademik kriterleri taşımadığı halde uygun gösterildiği saptandı. Ayrıca, Altunkaya’nın Hans Geisler’in 2008 tarihli kitabını özensiz bir şekilde Türkçeye çevirerek kendi eseri gibi sunduğu belirlendi.

Üniversite yönetimi, Altunkaya’nın profesörlük unvanını iptal ederek doçentlik kadrosuna düşürdü, kararın onaylanması için Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) gönderildiğini açıkladı.