“Öcalan görüşmesinde sakınca bulmuyorum…”

“Öcalan görüşmesinde sakınca bulmuyorum…”

ABONE OL
13 Ekim 2024 12:30
“Öcalan görüşmesinde sakınca bulmuyorum…”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kürt kimliğiyle bilinen AKP’li Mehmet Metiner , başkentte konuşulan ‘yeni çözüm süreci’ iddialarına ilişkin DEM Parti’nin ‘gerekli duyarlılığı’ göstermediği düşüncesinde. Metiner ayrıca, ‘Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyindeki Kürt varlığından rahatsız olmayacağını’ söylüyor.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 1 Ekim Salı günü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) DEM Partili meslektaşlarıyla tokalaşması ve bunu takip eden karşılıklı açıklamalar, Ankara’da “yeni bir çözüm sürecinin ayak sesleri” olarak değerlendiriliyor

Euronews Türkçe, konuyla ilgili olarak iktidarın büyük ortağı Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) eski milletvekili Mehmet Metiner’e ulaştı. Metiner, PKK lideri Abdullah Öcalan ile hükümetin görüşmesinde “hiçbir sakınca bulmadığını” belirtiyor.

Metiner, 1998’de kapatılan Refah Partisi’nde merhum Recai Kutan’ın ve o dönem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanlığını yapmış, 2000-2001 yıllarında kısa bir süreliğine bugünkü DEM Parti’nin öncülü Halkın Demokrasi Partisi’nde (HADEP) genel başkan yardımcılığını yürütmüş, sonrasında üç dönem, biri memleketi Adıyaman, ikisi İstanbul olmak üzere iktidardaki AKP’nin listelerinden Meclis’e girmiş bir isim.

“Türkiye, Suriye’nin kuzeyindeki Kürt varlığından rahatsız olmaz” diyor Metiner.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP