Gürcistan, sandık başında

Gürcistan, sandık başında

ABONE OL
26 Ekim 2024 16:07
Gürcistan, sandık başında
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gürcistan Cumartesi günü, pek çok yurttaşın Avrupa Birliği’ne katılma fırsatı için “Tamam mı, devam mı?” sorusu olarak gördüğü oylama için sandık başına gitti.

Güney Kafkasya’nın 3.7 milyon nüfuslu ülkesinde seçim öncesi kampanyaya dış politika damgasını vurdu ve çetin uğraşta karalama kampanyası iddiaları gündeme geldi. Bazı Gürcüler, iktidar partisi Gürcü Rüyası’na oy vermeleri için gözdağı ve baskı gördüklerinden şikayet ederken, muhalefet de partiyi yurttaşlarına karşı “hibrit savaş” yürütmekle suçladı.

Parlamento seçimleri öncesinde, Gürcü Rüyası’nı kuran ve servetini Rusya’da yapan karanlık bir milyarder olan Bidzina Ivanishvili, partisinin kazanması durumunda muhalefet partilerini yasaklama sözü vermişti.

Çarşamba günü başkent Tiflis’te hükümet yanlısı bir mitingde konuşan Ivanishvili, Gürcü Rüyası’nın muhalefet partilerini Gürcistan halkına karşı işlenen “savaş suçları” için “yasaların tüm gücüyle sorumlu” tutacağını söyledi. Muhalefetin hangi suçları işlediğine inandığını ise açıklamadı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP