CHP’li il belediye başkanlarından ortak açıklama

CHP’li il belediye başkanlarından ortak açıklama

ABONE OL
13 Ekim 2024 13:10
CHP’li il belediye başkanlarından ortak açıklama
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP il belediye başkanları, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay’a ilişkin çıkan iddialar ve İstanbul Anakent Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında siyasi yasak istenen davaya ilişkin ortak bildiri yayımladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat tarafından sosyal medya hesabından paylaşılan destek açıklamasında, “Genel Başkanımız Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu ve Gülşah Durbay’ın yanındayız” sözleri kullanıldı.

CHP il belediye başkanlarının ortak açıklamasında, şöyle denildi:

Bizler, 21 il belediye başkanı olarak tüm bu hukuksuzlukların ve iftiraların asıl sebebinin iktidara yürüyen Cumhuriyet Halk Partisi’nin yürüyüşünü durdurmak olduğunun bilincindeyiz. Ayrıca geçim sıkıntısı çeken halkımızı bu tür konularla meşgul ederek ülkemizde yaşanan büyük ekonomik krizin ve yaşanan derin yoksullaşmanın üzerinin örtülmeye çalışıldığının farkındayız. Bu tartışmaların bilinçli olarak gündemde tutulması toplumun vicdanında derin yaralar açmıştır.

TBB ve İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu’yla ilgili hukuk devleti ilkesiyle bağdaşmayacak şekilde sadece siyasi gerekçelerle açıklanabilecek bu dava süreci Türkiye siyasi hayatında her zaman kara bir leke olarak yer alacaktır. Ekrem İmamoğlu’na siyasi yasak dahil verilecek her türlü haksız kararın toplumsal barışımıza zarar verecek bir girişim olarak değerlendirmekteyiz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP