“CHP olarak terörün bitmesine tam destek vereceğiz”
  • OLAY NET
  • Gündem
  • “CHP olarak terörün bitmesine tam destek vereceğiz”

“CHP olarak terörün bitmesine tam destek vereceğiz”

ABONE OL
23 Ekim 2024 15:13
“CHP olarak terörün bitmesine tam destek vereceğiz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de, partisinin Meclis Grup Toplantısı’nda Bahçeli’nin çağrısına değindi.

“Hodri meydan” diyerek Bahçeli’nin Öcalan’a Meclis’e gelerek örgüte silah bırakma çağrısı yapması çağrısına ilişkin konuşan Özel, “Ben de el yükseltiyorum, Kürtlere Türkiye Cumhuriyeti devletinin sahibi olmayı teklif ediyorum” sözlerini dile getirdi.

Bahçeli’nin bu yaklaşımını da eleştiren Özel, bu tür girişimlerin toplumsal mutabakat olmadan sonuç vermeyeceğini belirtti.

Konuşmasında ” Devlet Bey’in bugünkü açıklaması Meclis’i dışlamaktadır” diyen Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ne yapılacaksa TBMM’de yapılmalıdır. Tam bir toplumsal mutabakat olmadan sonuç olmayacak. Bu iş çözülecekse bütün partilerinin içinde olduğu bir masada konuşulmalı. Bu plan Türkiye’nin sorunu çözmek yerine Recep Tayyip Erdoğan’ın planını çözmek gibi görünüyor ve bu yüzden kötü kokuyor. Kürtlerin Anayasa’ya uygun sorunlarını çözmeden bir kişiye uygun çözümle bu sorunu çözemezsiniz.”

Öte yandan Özel, “Türkiye’de bir daha şehit gelmeyecekse, bir daha kan akmayacaksa, bir daha anaların gözünden yaş gelmeyecekse, askere silah doğrulmayacaksa, bunun için söylenen her söze CHP olarak kıymet veriyoruz. Biz CHP olarak terörün bitmesine tam destek vereceğiz” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP