Aydın- Didim’in en büyük mahallelerinden birisi olan Akbük’de yıllardır alt yapı sorunu yaşıyor.
Turizm potansiyeli son derece yüksek bir tatil beldesi olan Akbük’de evsel atıklar vidanjörlerle çekilmeye çalışılıyor, sızdırmalı fosseptikler aracılığı ile ise, yer altı sularına ve denize karışıyor. Özellikle yaz aylarında bazı sitelerden yollara bırakılan atıksular çevre kirliliği riskini daha da artırıyor.
AMA BU ÇİLE BİTİYOR
“Akbük Çevre Bileşenleri”nin davetlisi olarak 25 Mayıs Cuma günü Akbük’e gelen ASKİ genel müdürü Hakan Olgaç halka açık bilgilendirme toplantısında Akbük’ün kanalizasyon ve su sorunu başta olmak üzere çeşitli bilgilendirmelerde bulundu. Halkın sorularına yanıtlar verdi.
Hakan Olgaç bu konuda kısaca aşağıdaki bilgileri verdi:
MÜTEAHHİT KANALİZASYONU 25 OCAK GÜNÜ ASKİ’YE TESLİM EDİYOR.
“Müteahhit firmanın ASKİ’ye sistemi tam ve bütünüyle tamamlamış olarak teslim etmiş olması sistemin bu tarih itibariyle çalışacağı anlamına gelmiyor.
Kanalizasyon boruları sitelerin ya da müstakil evlerin önüne kadar getirilecek. Bundan sonrası, yani kanalizasyon şebekesinin site ya da müstakil evlere tam olarak bağlanarak işlev görmesi ile ilgili iş ASKİ’ye ait bir görev değil. Siteler ve müstakil evler bundan sonrasını kendileri tamamlayacaklar. Bu önemli ve büyük proje Akbük halkına hayırlı olsun.”
AKBÜK’E ÇOK BÜYÜK PARA HARCANDI
Hakan Olgaç konuşmasına şöyle devam etti:
“Akbük’e toplam olarak 435.000.000 Türk lirası yatırım yapıldı.
Bu yatırım, 147 kilometre kanalizasyon hattı için; 16 kilometre içme suyu hattı için; 131 kilometre yağmur suyu ve kanalizasyon için harcandı.
Diğer taraftan 21 adet yeni sondaj kuyusu açıldı.
AKBÜK’E VERİLEN SU ÇOK ARTTI
ASKİ genel müdürü Akbük’e verilen soyun da olağanüstü bir artış gösterdiğini anlattı ve şöyle dedi:
“Akbük’e 2014 yılında saniyede 97 litre su verilir iken şu anda saniyede 250 ile 260 litre su verilmektedir. Akbük hızla gelişmektedir. Özellikle yaz aylarındaki sıkıntı kalabalığın yoğunluğundan doğmaktadır.
Yoğun kullanım ve kuraklık nedenleri birleşince kuyuların içindeki suların fiziksel dengesi bozulmakta ve tuzlanma olabilmektedir. Bu sorunun temel çözümü ise Beşparmak Baraj Projesi’nin gerçekleşmesi ile son bulacaktır.
BEŞPARMAK PROJESİ ANKARA’NIN ONAYINI BEKLİYOR
“Bizim tarafımızda her şey hazır. Bu konuda üstümüze düşen her şeyi yaptık. Sadece bir onaya ihtiyacımız var.
Bu konunun muhatabı DSİ’dir.
Kendileri ile görüşmelerimiz sürmektedir.“ dedi.
YAZARLAR
12 saat önceYAZARLAR
1 gün önceYAZARLAR
1 gün önceYAZARLAR
1 gün önceYAZARLAR
1 gün önceYAZARLAR
2 gün önceEĞİTİM
2 gün önce