Yücel Tanrıkulu’nun üç yapıtı raflarda…

Yücel Tanrıkulu’nun üç yapıtı raflarda…

ABONE OL
8 Ağustos 2024 19:10
Yücel Tanrıkulu’nun üç yapıtı raflarda…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yücel Tanrıkulu’nun Aşıkça yayınevinden çıkan, Müziğin Evrensel Tarihi ve Nota Yazısında Aşık Havaları örnekleri, Peçenek Fırtınası ile Toplum Bilimlerinden kısa Notlar adlı 3 yapıtı Nadir Kitabevi ile Tekirdağ Eskici Kitabevinde satışa sunuldu.

“Müziğin Evrensel Tarihi ve Nota Yazısında Aşık Havaları Örnekleri” adlı kitapta müziğin evrensel tarihi sürecinde Türk sazının ataları olan “Dombra” ile “Kopuz” un gelişim aşamalarının günümüze yansımalarının incelenmesi, Anadolu Halk Ozanlarının okudukları “Aşık Havaları”n dan Ozan Mürsel Sinan’ın notaya aldığı örneklere yer verilirken, “Peçenek Fırtınası” adli kitabında da Peçenek Türklerinin 860-1090 yılları arasında 230 yıl Asya’da, Rusya bozkırlarında, Balkan Yarımadasında, Hazarlarla, Bulgarlarla, Ruslarla, Bizans’la, Macarlarla, giriştikleri mücadeleler ve iş birliklerinin yazılı tarihsel kaynaklar taranarak, sentezlendiği bir değerlendirme yapılıyor.

Tanrıkulu “Toplum Bilimlerinden Kısa Notlar” adlı yapıtında ise İnsanın her şeyle ilişkisini kapsayan; Sosyoloji, Sosyal Bilimler ve Toplumsal Bilimlerini anlatıyor.

Yazdığı kitaplarla topluma yararlı olmayı amaçladığını vurgulayan Tanrıkulu 4. Kitabının çalışmalarına hız verdiğini söylüyor.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP